Circulaire economie en ICT • Metaal Magazine
Nieuws

Circulaire economie en ICT

Tijdens vakbeurs TIV 2018 in Hardenberg organiseert KIVI een middagsymposium over Circulaire Economie en Logistiek en ICT. Het idee hiervoor is ontstaan tijdens de KIVI Innovation Drinks Twente over circulaire economie en duurzaamheid.

De informatievoorziening bij het hergebruik van wat bruikbaar is, is van groot belang, bleek tijdens deze bijeenkomst.

“Tegelijkertijd werd opgemerkt dat ICT rond distributie sterk ontwikkeld is, maar op het gebied van hergebruik nog sterk in opkomst is. In dit symposium willen we daar verder aandacht aan besteden” , zegt Jasper van Alten, Coördinator KIVI.

Monitoring en sensoring

Tijdens het komende middagsymposium is er onder meer aandacht voor beleid en de techniekkeuze voor monitoring en sensoring (onder voorbehoud), praktische toepassingen en het belang van onderhoud in het ontwerp.

In het kennistheater Slimme processen in hal 2 kunnen bezoekers kosteloos aanwezig zijn bij dit symposium. Op woensdag 19 september (13.30 – 17 uur) spreken onder meer Berry Gerits (CEO van Distribute), Yazan Devrim (Assistent Professor Universiteit Twente vakgroep Industrial Engineering and Business Information Systems (IEBIS)) en Ir. Jonas Martens (CEO Martens, CEO Better Future Factory en lid van EU-project Circular Design Europe over Blockchain en plastics).

‘Stappen zetten’

Met het symposium wil KIVI ingenieurs uit Noord- en Oost-Nederland bereiken om kennis te komen vergaren over Circulaire economie in logistiek en ICT op TIV.

“Ook voor directie- en managementleden is het handig te zien waarin zij stappen kunnen zetten naar ‘circulair Nederland in 2050”, haakt Fleur Bake, marketeer van TIV, aan.

TIV (van 18 tot en met 20 september) heeft diverse kennissessies in 3 theaters. Registratie vooraf is niet nodig. Bekijk het volledige programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven