CIMT Beijing overweldigende vakbeurs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CIMT Beijing overweldigende vakbeurs

De eerste indruk de tweejaarlijkse Internationale Machine Tool Show in Beijing is overweldigend, bijna 1500 exposanten laten op 120.000 vierkante meter laten aan bijna 300.000 bezoekeers zien wat de laatste stand van techniek is op het gebied van metaalbewerken. Daniel Kofman van Siemens geeft zijn indrukken weer.

Daniel Kofman (Siemens): ”Wat vooral opviel is dat er een ongelooflijk aantal Chinese machinefabrikanten staan waarvan ik nog nooit had gehoord, die elk honderden machines produceren voor de interne markt. Want de Chinese machinebouwers lijken vooral gericht op het voorzien in de (erg grote) binnenlandse behoefte en lijken niet export georienteerd enkele uitzonderingen daargelaten zoals bijvoorbeeld SMTCL die een support center in Europa en USA opbouwt met eigen mensen”.

 

Groot bewerkingscentrum op CIMT Beijing

Op de CIMT werden ook grote portaalmachines geëxposeerd (foto: Daniel Kofman/Siemens, voor meer foto’s van zijn hand van de CIMT in China zie ons digitale foto-album)

 

Kwaliteit toegenomen

”De meeste grote internationale spelers waren ook aanwezig in Beijing en pakten groots uit. De kwaliteit van de Chinese machinebouwers lijkt drastisch toegenomen, vaak ook door samenwerkingsverbanden met Europese bedrijven, of door het opkopen van Europese machinebouwers zoals in het geval van bijv Schiess (eigendom van SMTCL). Ook met betrekking tot de techniek wordt een grote stap voorwaarts gemaakt met machines voor vijfassig simultaan HSC-frezen (met Europese besturingen zoals Siemens en Fidia) en grote portaalfreesmachines.

 

Complexe draaibanken

Kofman besluit: ”Ook complexe draaibanken van Chinese makelij werden getoond. Verder zag ik een groot aantal Chinese leveranciers van Chinese CNC-besturingen die wel heel erg geinspireerd leken door gerenommeerde Europese CNC-besturingen. Tenslotte was de CIMT beurs met 300.000 bezoekers in zes dagen uitzonderlijk druk. Ik denk dat de beurs een bezoek meer dan waard is”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven