Nieuws

Na de overname in 2003 door investeringsmaatschappij Lampoen is bij Gebo (voorheen Boomsma) in Almere een stevig reorganisatietraject in gang gezet. Met als doel om productiviteit en leverbetrouwbaarheid bij de vervaardiging van patrijspoorten en scheepsluiken op een hoger plan te brengen. Naast het stroomlijnen van de organisatie past in dat plaatje ook een modernisering van het machinepark, met als nieuwste aanwinst de Delta 100×160 portaalfreesmachine van Cielle.

De Delta wordt met name ingezet voor het aanbrengen van de bevestigingsgaten en uitsparingen in de aluminium basisframes voor de patrijspoorten en scheepsluiken, nadat deze in hun juiste vorm zijn gebogen en vervolgens gesoldeerd. Op het portaal, direct achter de hoofdspil, bevindt zich een klein magazijn voor acht gereedschappen, waarmee alle voorkomende bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Dankzij de portaaluitvoering biedt de machine een relatief groot bewerkingsbereik tot 1600 mm x 1000 mm en is bij uitstek geschikt voor de grote diversiteit aan raamformaten zoals die bij Gebo voorkomen. Het maximale toerental van 35 000 min-1 staat garant voor snelheid bij de bewerking van de aluminium raamsystemen. De Delta bij Gebo is de eerste machine van dit type dat door Cielle in ons land is geplaatst.

Neem een proefabonnement op Metaal Magazine

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven