Chiron opent Innovation Factory China • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chiron opent Innovation Factory China

De Chiron Group heeft in China de Taicang Innovation Factory officieel geopend.  Het is de eerste fabriek die bewerkingscentra van Chiron, Stama en Scherer onder één dak produceert. Ook ondersteunt de hypermoderne fabriek het pad naar intelligente productie in China met moderne technologieën, bewerkingscentra en services.

Met de nieuwe fabriek breidt Chiron tevens het productgamma voor de lokale markt uit en beantwoordt het aan de eis van Chinese klanten voor kortere levertijden.

Ruim 10 miljoen euro

Chiron uit het Duitse Tuttlingen is sinds 2004 actief in China. Er zijn in 2007 en 2012 eigen ondernemingen opgericht in Beijing en Taicang. 

Om de productiecapaciteit te creëren die nodig is voor de geplande groei, heeft de Chiron Group nu meer dan tien miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van de nieuwe Taicang Innovation Factory. 

De inhuldiging werd gevierd samen met klanten, leveranciers, vertegenwoordigers van het district Taicang en mediapartners. 

Duurzaam pand

De fabriek is gebouwd volgens de nieuwste internationale normen en met speciale aandacht voor de huidige duurzaamheidsrichtlijnen. Het totale terrein, inclusief logistiek en kantoren, beslaat zo’n 14.000 vierkante meter. Er kunnen jaarlijks tot 200 bewerkingscentra geassembleerd en afgeleverd worden.

‘Strategische investering’

Dr. Markus Flik, ​​CEO van Chiron Group ziet in de nieuwe Innovation Factory een belangrijke strategische investering. Hiermee toont het concern ook op de lange termijn zijn betrokkenheid met China, gaf hij aan tijdens de openingsceremonie.

“Zonder twijfel speelt de Chinese markt een cruciale rol in de wereldeconomie. Na een snelle ontwikkeling gedurende vele jaren, zien we in China een voortgaand sterk groeipotentieel. Hierdoor zal de vraag naar kwalitatief hoogwaardige bewerkingscentra blijven stijgen.”

Uitbreiding knowhow

Met het oog op de toekomst investeert de Chiron Group ook in uitbreiding van de plaatselijke knowhow op het gebied van R&D en automatisering. Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen Chinese en Duitse collega’s en door intensieve training van lokale teams. Hiermee verwacht het concern nog beter te kunnen voldoen aan de speciale eisen van Chinese klanten voor turnkey-projecten met een hoge automatiseringsgraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven