Nieuws

Chiron neemt Mecatis over

Micro5, een compact 5-assig bewerkingscentrum voor het met hoge snelheid bewerken van microtechnische componenten (foto: Chiron Group).

De Chiron Group heeft Mecatis uit Zwitserland overgenomen. Dit bedrijf is specialist in kleine, zeer nauwkeurige bewerkingscentra die gebruikt worden in de horloge- en juwelenindustrie, medische technologie en precisietechniek.

De overname volgt op het bekendmaken, vorige maand, van de reorganisatieplannen van de Chiron Group en de verkoop van bedrijfsonderdeel Scherer Feinbau. Het bedrijf gaf toen aan zich te concentreren op de kerncompetenties frezen en draaifrezen.

Het Zwitserse Mecatis, opgericht in 2007, ontwerpt, bouwt en onderhoudt bewerkingscentra die gebruikt worden voor het met hoge snelheid bewerken van microtechnische componenten.

Bekendste machine onder merknaam ‘Factory5’ is de Micro5. Dit is een compact bewerkingscentrum met 4 of 5 assen, dat in 2017 werd geïntroduceerd. Alle Factory5 producten worden digitaal op de markt gebracht via platform factory5.tech.

Netwerk van Chiron

Chiron en Mecatis zullen beide van de overname profiteren, geven de partners aan.

De Chiron Group zal met onmiddellijke ingang de bewerkingscentra van Factory5 wereldwijd op de markt brengen en wordt ook het aanspreekpunt. Het volledige servicenetwerk van de groep van bedrijven komt eveneens beschikbaar voor Factory5 klanten.

‘Aanvulling op assortiment’

Anderzijds breidt de Chiron-groep met de overname zijn technologische basis uit. “De uiterst nauwkeurige bewerkingscentra van Factory5 vormen een perfecte aanvulling op het Chiron productassortiment onder de 08-serie”, zegt Dr. Claus Eppler, managing director R&D van Chiron.

“Met hen versterken we ons productaanbod voor de sectoren precisie en medische technologie. Dit betekent dat we nu perfect kunnen voldoen aan de vraag van veel klanten naar compacte, zeer dynamische machines voor kleine onderdelen”, legt hij uit.

Chiron Swiss

Alle medewerkers van Mecatis zullen worden overgeplaatst naar de toekomstige Chiron Swiss SA. Zij zullen de Factory5-producten blijven ondersteunen. Algemeen directeur is de huidige eigenaar en CEO Samuel Vuadens.

Met de overname is de Chiron Group, buiten thuisland Duitsland, nu in 10 landen met eigen bedrijven vertegenwoordigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven