Chiron neemt HSTec over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chiron neemt HSTec over

De Chiron Group heeft een belang van 90% genomen in de Kroatische spindel- en opspanspecialist HSTec (foto). Deze overname past in de wereldwijde groeistrategie van de Chiron Group en vergroot de capaciteit van de groep. Ook breidt Chiron de competenties uit door de belangrijke componenten motorspindels en draaispindels in eigen huis te halen (insourcing). De merknaam HSTec blijft bestaan. Wel verandert het bedrijf de naam in Chiron Kroatië.

Met de overname krijgt Chiron een eigen bedrijf in Oost-Europa. Zo kan het bedrijf de klanten in de regio nog beter ondersteunen. Daarvoor wordt de locatie in Zadar (het hoofdkantoor) ook nog verder ontwikkeld. De meer dan 100 werknemers, waarvan 25 in engineering, brengen het aantal werknemers van de groep wereldwijd op ongeveer 1.900.

De vorige CEO, Mladen Šarlija, is benoemd tot algemeen directeur van Chiron Kroatië. De bestaande agentschappen van HSTec in Duitsland, de VS en China blijven bestaan, evenals de vertegenwoordigingen van Balluff, Bosch Rexroth, Hoffmann en Mitutoyo voor de Kroatische markt.

HSTec (High Speed Technique) ontwikkelt, ontwerpt en produceert hogesnelheidsmotorspindels voor veeleisende bewerkingen. Opspaninrichtingen voor bewerkingsmachines en automatiseringsoplossingen worden eveneens gevoerd. Bovendien is HSTec toonaangevend op het gebied van spindelservice en reparaties voor eigen producten en voor spindels van andere fabrikanten.

Versterkt competentiegebieden

Met de overname breidt de Chiron Group de capaciteiten uit en versterkt drie competentiegebieden. Allereerst de ontwikkeling, productie en assemblage van de sleutelcomponenten motorspindels en draaispindels voor de bewerkingscentra van de groep.

Ook kan de Chiron Group met de werkstukspaninrichtingen van HSTec kant-en-klare projecten nog beter volgens klantspecifieke specificaties ontwerpen.

Bovendien breidt de Chiron Groep zijn diensten nu wereldwijd uit met de reparatie, revisie en optimalisering van alle motorassen van bestaande machines.

Het merk HSTec zal deel gaan uitmaken van het merkennetwerk van de Chiron Group: Chiron, Stama, Factory5, CMS en Greidenweis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven