Chiron met 1,7 g en 75 m/min op EMO Milano 2015 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chiron met 1,7 g en 75 m/min op EMO Milano 2015

Een kijkje in een Mill bewerkingscentrum van Chiron. Tijdens de EMO Milano 2015 demonstreert Chiron een hoogdynamische uitvoering (foto's: Chiron)

Begin oktober tijdens de EMO Milano 2015 presenteert Chiron o.a. als noviteit een ‘Dynamikpaket’ voor de Mill bewerkingscentra. Zoals uit de benaming al blijkt, wordt hiermee de dynamiek van het bewerkingscentrum verbeterd. De Mill 2000 high dynamics (foto hiernaast) bereikt versnellingen tot 1,7 g en ijlsnelheden tot 75 m/min. In Milaan laat Chiron zien wat dit kan betekenen voor de reductie van machinetijden.

Ook bijzonder tijdens de beurs is de bewerkingsinstallatie voor compleetbewerken die Scherer en Chiron gezamenlijk laten zien. Het is een geautomatiseerde cel voor het draaien en frezen van automobieldelen.

Koppeling van een verticale draaimachine VDZ 100 DS van Scherer  aan een verticaal bewerkingscentrum DZ12W. De beide machines zijn gekoppeld door een FlexcellUno
Koppeling van een verticale draaimachine VDZ 100 DS van Scherer aan een verticaal bewerkingscentrum DZ12W. De beide machines zijn gekoppeld door een FlexcellUno

Ook toont Chiron in Milaan het nieuwe draaifreescentrum FZ08MT precision+. Chiron kan deze machine op wens leveren met kogelomloopspillen of een aandrijving met linaeire motoren. Werkstukken kunnen bewerkt worden vanaf de stang (doorlaat 32 mm) of als klauwplaatwerk.

Chiron presenteert in Milan de FZ08 MT precision+. Dit is een compacte machine met een zwenkop, een hoofd- en tegenspil. Het bereik is 210 mm x 200 mm x 360 mm (X x Y x Z)
Chiron presenteert in Milan de FZ08 MT precision+. Dit is een compacte machine met een zwenkop, een hoofd- en tegenspil. Het bereik is 210 mm x 200 mm x 360 mm (X x Y x Z)

Andere machines op de stand van Chiron zijn het vijfassige bewerkingscentrum FZ12 FX die voorzien is van een Heidenhain TNC 640 CNC-besturing en een nieuwe, dubbelspillige DZ18 W Magnum. In ons land wordt Chiron vertegenwoordigd door Oude Reimer uit Hilversum.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven