Chinese software in hal 11 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chinese software in hal 11

Deze week tijdens de Techni-Show in Utrecht biedt het bedrijf 4C (Creative Cad Cam Consultants) uit Emmen als reseller een pakket software aan voor o.a. gereedschapsmakers en matrijzenbouwers. Het gaat hier om de ZW3D CAD/CAM software van het Chinese bedrijf ZWSoft voor 3D modelleren en volledige CAM integratie.

De ZW3D software die 4C in hal 11 presenteert, is gebaseerd op de hybride kernel van de voormalige VX Corporation, die exclusief voor Samsung het systeem heeft ontwikkeld. Hybride betekent een vrijheid in modelleren, waarbij het verschil tussen Solids en Surfaces volledig is verdwenen. Volgens Edwin Rappard, directeur van 4C, is ZW3D 2012 op dit moment het beste alternatief voor de main-stream CAD/CAM pakketten op de markt.

 

4C width =

Een ontwerp van een matrijs die met de nieuwe geavanceerde Chinese software is ontwikkeld (illustratie: 4C)

 

Autocad

Edwin Rappard: “Het Chinese bedrijf ZWSoft brengt al langer software op de markt. Zij zijn groot geworden met ZWCAD, een alternatief voor Autocad, tegen een interessante prijs met gelijkwaardige functionaliteit. Omdat ZWSoft ook in de 3D markt wilde instappen, hebben zij de handen ineengeslagen met het Amerikaanse bedrijf VX Corporation. Het resultaat is ZW3D”. 

 

Drie uitvoeringen

Er zijn drieuitvoeringen: als eerste de ZW3D Standard, de basismodule in de ZW3D familie met veel functionaliteit; als tweede, de ZW3D Professional met alle functionaliteit van de ZW3D Standard plus Reverse Engineering én de Mold Module, en als derde de ZW3D Premium met alle functionaliteit plús een complete CAD-module vanaf 2½D tot volledig 3D. Zie ook de video hieronder:

 

 

Ervaring

Edwin Rappard weet waarover hij het heeft. Als voormalige werknemer bij Tooling Holland waar hij ontwerper en bouwer was van gereedschappen en matrijzen voor kunststof- en metaalproducten, weet hijwaar software aan moet voldoen. “Ik durf rustig te stellen dat ZWSoft hiermee een softwarepakket op de markt heeft gebracht dat alle concurrentie op dat gebied ruimschoots aankan.Zo zijn er bijvoorbeeld commando’s voor snelle import en export van niet alleen Parasolid, Step, Iges, STL, DWG en DXF, maar ook voor het importeren vanuit CATIA, NX, ProE en Solid Works”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven