China aan kop met machine-aankopen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

China aan kop met machine-aankopen

Gelet op het aantal geïnstalleerde machines blijkt China ook in 2008 de grootste markt te zijn voor gereedschaps- werktuigen. Gelet op machineproductie staat China intussen op de derde plaats. Dat blijkt uit cijfers van het World machine tool output & consumption survey.

Vorig jaar heeft China voor in totaal 19,3 miljard dollar aan bewerkingsmachines aangeschaft. Dit betreft zowel machines voor verspanende als niet-verspanende bewerkingen. In 2007 bedroeg de waarde 16,2 miljard dollar.

 


China aan kop met machine-aankopenOpvallend is dat in 2008 de machineconsumptie in de Verenigde Staten gedaald is met 15%. Vanaf de eeuwwisseling heeft Amerika de rol als grootste machinemarkt ter wereld verloren (foto’s: Reinold Tomberg)

 

China niet meer op één
Gelet op machineverbruik staat China al een aantal jaren ruimschoots op de eerste plaat. Voor landen als Duitsland, Japan en de USA die in 2008 respectievelijk 9,95, 8 en 6,8 miljard dollar aan metaalbewerkingsmachines uitgaven. Opvallend is dat in 2008 de machineconsumptie in de Verenigde Staten gedaald is met 15%. Vanaf de eeuwwisseling heeft Amerika de rol als grootste machinemarkt ter wereld verloren.

 

Gelet op de waarde van de machineproductie in dollars maakte Japan in 2008 net iets meer machines dan Duitsland (15,84 miljard vs 15, 66 miljard dollar). China is intussen opgerukt naar de derde plaats met een productiewaarde van bijna 14 miljard dollar. Opvallend is dat bij de machineproductie de USA nu op de zevende plaats staat met een waarde van 3,79 miljard dollar in 2008.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven