Centraalstaal failliet • Metaal Magazine
Nieuws

Centraalstaal failliet

Centraalstaal heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf in Groningen kampte al langere tijd met verliezen. Ook kwamen er te weinig orders binnen. Centraalstaal vervaardigt onderdelen en levert stalen en aluminium bouwpakketten aan onder meer de scheepswerven in noord-Nederland. Bij het bedrijf werken 70 mensen.

Dat meldt RTVNoord. Het bedrijf is in 1972 opgericht. Het maakt onderdeel uit van het Groningse Central Industry Group, dat weer onderdeel is van investeringsmaatschappij Nimbus in Zeist.

Sinds 1980 heeft Centraalstaal wereldwijd ruim 2100 bouwpakketten verkocht. Het gaat om zeer nauwkeurig voorgesneden en voorgevomde platen, frames en profielen. Het plaatstaal wordt bewerkt met 5 plasma snijmachines voor staal en aluminium. Ook heeft het bedrijf 9 portaalpersen, 1 rollenpers en 1 afkantpers.

De bouwpakketten zijn bedoeld voor jachten, offshore bevoorradingsschepen, veerboten, patrouilleboten, sleepboten, containerschepen, bulkcarriers maar ook voor 3D-bekledingsystemen en bruggen alsmede voor toeleveranciers.

‘Aderlating’

Het bedrijf heeft een belangrijke spilfunctie in de regionale scheepsbouwindustrie. De teloorgang van het bedrijf wordt dan ook gezien als ‘een aderlating’.

Verwacht wordt dat Nimbus het bedrijfsonderdeel zal afstoten, zodat de gevolgen voor het grote geheel beperkt blijven tot de financiële verliezen door het faillissement.

Nog voor het faillissement was uitgesproken, zouden er al belangstellenden zijn geweest voor een eventuele overname van Centraalstaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven