Nieuws

Centraal brugdeel Brussel geplaatst

Een team van Belgisch bouw- en engineeringbedrijf Jan de Nul heeft afgelopen weekend het centrale deel van de Suzan Danielbrug in hartje Brussel geplaatst. Projectpartner Aelterman uit Gent zorgde voor de productie van de stalen bogen die in augustus 2020 over water zijn aangevoerd.

De afgelopen zes maanden werd het nu geplaatste brugdeel van 60 meter lang en 13 meter breed op de Materialenkaai, naast de uiteindelijke installatieplaats, geassembleerd. Daar werden de stalen bogen en een inox voetgangersgedeelte in het betonnen brugdek geïntegreerd.

60 meter lang, 1200 ton

Het brugdeel van 1200 ton is afgelopen weekend eerst op een ponton gereden en daarna naar haar installatieplaats ter hoogte van het Vergotedok gevaren. Daar installeerde Jan De Nul nauwlettend de brug op tijdelijke pijlers. De komende dagen worden de definitieve steunpilaren onder de brug gemonteerd. 

Het kanaal was tijdens de plaatsing van het brugdeel voor het scheepvaartverkeer gestremd. Na de plaatsing is het kanaal vandaag weer opengegaan voor de scheepvaart.

Belangrijke verbinding Brussel

De Suzan Danielbrug wordt in totaal 120 meter lang. In de komende maanden zal Jan De Nul de betonnen bruggen aan beide kanten van het kanaal bouwen om ze daarna aan te sluiten op het centrale brugdeel.

De brug voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer ligt over het Brussel-Scheldekanaal en vormt een belangrijke verbinding tussen de buurt rond het Noordstation en het herbestemd industrieel terrein Tour & Taxis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven