Cellro komt op EMO met Fixture Exchange • Metaal Magazine
Nieuws

Cellro komt op EMO met Fixture Exchange

Met de Fixture Exchange van Cellro kan een robot nu automatisch klemmen van freesmachines wisselen en opbergen (foto: Cellro).

Cellro introduceert tijdens de komende EMO Hannover de Fixture Exchange. Met deze uitbreiding kan een robot nu automatisch klemmen van freesmachines wisselen en opbergen. Zo kunnen verspanende bedrijven die werkstukken van diverse vormen en formaten produceren, nu (zonder tussenkomst van een operator)  verschillende series in een enkele productiecyclus combineren en zo aanzienlijk op tijd en kosten besparen.

De Fixture Exchange is niet de eerste module die door het Nederlandse automatiseringsbedrijf is geïntroduceerd. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in modulaire automatisering voor de verspanende industrie. De robotcellen zijn zo vervaardigd dat ze op elk moment eenvoudig aan hardware- en softwaremodules kunnen worden aangepast. “Dankzij deze hoge mate van flexibiliteit kan de eigenaar vele jaren profiteren van automatisering, ongeacht wat de toekomst gaat brengen”, aldus Cellro.

Maakt Xcelerate veelzijdiger

“De Fixture Exchange is specifiek ontwikkeld om ons populaire Xcelerate-automatiseringssysteem nog veelzijdiger te maken. Xcelerate is de meest toegankelijke oplossing van Cellro. Dit mede dankzij het compacte formaat, de ruime opslag en de hoge mate van functionele flexibiliteit.” De nieuwe module maakt de Xcelerate nog veelzijdiger. Waar de operator bij een traditionele freesmachine de machineklemmen handmatig moet verwisselen, kan deze taak dankzij automatisering nu volledig door de Xcelerate-robot worden uitgevoerd. Rendabele automatisering wordt voor steeds meer verspanende bedrijven essentieel, zelfs voor bedrijven die voornamelijk met kleine en verschillende series werken, stelt het bedrijf.

Volledig in bedrijf

Bij de stand van Cellro kunnen de bezoekers de Fixture Exchange volledig in bedrijf zien. De module wordt geïntegreerd in een Xcelerate X20-systeem. Daarnaast zet Cellro een Xcelerate X10 neer om de algehele veelzijdigheid van het systeem voor het automatiseren van verschillende producten met freesmachines en draaibanken te demonstreren.

Cellro staat op de EMO, tussen 18 en 23 september in Hannover, in hal 012, stand C86.

Bekijk ook:

NIEUW

 

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven