Cellro demonstreerde tijdens Techni-Show indrukwekkende robotcel (met film) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cellro demonstreerde tijdens Techni-Show indrukwekkende robotcel (met film)

Cellro uit Zegveld introduceerde onlangs tijdens de Techni-Show te Utrecht de ‘Robotcel’. Deze cel automatiseert het beladen van bewerkingsmachines waardoor een onbemande productie mogelijk is. De cel is volgens Cellro een oplossing voor industriële bedrijven die geconfronteerd worden met toenemende druk op prijs, levertijd, kwaliteit en planningsflexibiliteit.

Centraal in het Cellro-systeem staat het magazijn waarin zowel producten als gereedschappen geplaatst kunnen worden. Het systeem kan werken met gereedschap-, product- en grippertrays. Een industriële robot zorgt er vervolgens voor dat deze producten en gereedschappen aan de bewerkingsmachine(s) worden gegeven en na bewerking weer in het magazijn worden teruggeplaatst (zie film waar robot bezig is met het selecteren van de juiste gereedschapgripper). De flexibele inrichting en het beheer van het magazijn wordt geregeld door CellRo besturingssoftware waarmee ook de prioriteiten in de productievolgorde kunnen worden gewijzigd. Dankzij de modulaire opbouw zijn verschillende configuraties mogelijk.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt deze gratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven