Cecimo optimistisch over 2018 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cecimo optimistisch over 2018

Machinefabrikanten in Europa zullen dit jaar een goed jaar beleven. Dat meldt Cecimo.  De organisatie van machinebouwers verwacht voor 2018 een omzet die met 7 tot 9 procent groeit. En het aantal bestellingen wijst er vooralsnog niet op dat deze groei zal vertragen.

De omzet van de producenten die aangesloten zijn bij Cecimo bedroeg in 2017 gezamenlijk 26 miljard euro. Dit betekende een snel herstel van het eerdere, kleine verlies. Vorig jaar groeide de productie van CNC-machines met 8 procent. Dat was meer dan eerder werd voorspeld.

De koepelorganisatie verwacht verder dat de wereldwijde industriële productie dit jaar met 3,9 procent toeneemt en volgend jaar met 3,7 procent. De handel neemt dus toe, maar in een lager tempo.

Exportwaarde stijgt

De Cecimo-producenten exporteerden vorig jaar voor 20 miljard euro. Dat betekende, vergeleken met 2016, een toename van 9,1 procent. De belangrijkste exportmarkten voor hen – buiten de Cecimo-landen – waren China (15,4 procent), de VS (10,6 procent), Polen (4,2 procent) en Mexico (3,4 procent).

Meer buitenlandse orders wijzen voor dit jaar op een toenemende verbetering van de export van machines. Al waarschuwt de organisatie wel voor de invloed van geopolitieke spanningen, vooral door onzekerheid over het Amerikaanse buitenlandse beleid en handelspolitiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven