Nieuws

CAN-buskabel voor dynamische kabelrupsen

igus heeft een nieuwe CAN-buskabel ontwikkeld, voor zeer dynamische kabelrups-toepassingen, bijvoorbeeld in bewerkingsmachines. Bussystemen worden in toenemende mate gebruikt in de automatisering, omdat ze een snelle en betrouwbare data-uitwisseling waarborgen, maar ook ruimte en dus geld besparen. De vraag naar Controller Area Network (CAN) systemen blijft hierdoor groeien, stelt het bedrijf.

CAN-systemen garanderen een naadloze samenwerking tussen elektronische systemen in een netwerk, zoals regeleenheden of intelligente sensoren. Hierdoor kunnen complexe systemen voordelig geïmplementeerd worden, en de diagnose over meerdere systemen kan simultaan over verschillende ECU’s worden uitgevoerd.

De nieuwe igus CAN-buskabel garandeert een hoge overdrachtszekerheid, zelfs bij zeer hoge belasting van de kabel tijdens beweging, zoals bij de toepassing van kabelrupsen. De nieuwe kabel is leverbaar met twee opties voor wat betreft de buitenmantel – CFBUS.PVC.020 met slijtvast PVC of de CFBUS.PUR.020 met een oliebestendige PUR-mantel.

De CAN-buskabels zijn zoals gebruikelijk ook getest in het eigen testlab van igus. “Hierdoor zijn wij de enige producent op de markt die 36 maanden garantie geeft op het gehele kabelassortiment.”

Ook bij lage temperaturen

De nieuwe kabels worden toegepast in verwerkings- en bewerkingsmachines, evenals in toepassingen met zeer lage temperaturen.

Om het zakendoen met Rusland te ondersteunen, zijn beide kabels voorzien van een CTP- en EAC-goedkeuring, meldt Elcee Holland, salespartner voor igus. 

Het EAC-certificaat is het officiële bewijs dat de geïmporteerde machines of componenten voldoen aan de geharmoniseerde technische regelgeving (TR ZU) van de deelnemende landen uit de Euraziatische Economische Unie (EAEU).

De CTP-standaard richt zich op het brandgedrag van kabels en de vlamvertragende werking van de gebruikte materialen.

Sneller exporteren

De twee goedkeuringen zijn bedoeld om zakelijke relaties te vereenvoudigen. Dankzij de EAC- en CTP-goedkeuringen, kunnen bedrijven die exporteren naar Rusland of EAEU-lidstaten hun machines sneller door de douane krijgen en direct na het opnieuw assembleren bij de klant, beginnen met inbedrijfstelling.

Een bijkomend voordeel van beide certificeringen is dat nieuwe en gebruikte machines verplaatst en verkocht kunnen worden over de landsgrenzen van alle lidstaten van de douane-unie. Met EAC- en CTP-goedkeuringen zijn aanvullende nationale conformiteitsverklaringen via GOST-R, TR of GOST-K niet langer vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven