Ga naar hoofdinhoud

Topvrouw voor duurzaamheid Sandvik Coromant

Camilla Nevstad Bruzelius is het nieuwe hoofd van duurzame bedrijfsvoering bij Sandvik Coromant. Ze is in maart 2022 in dienst is getreden en heeft als taak de duurzaamheidsinitiatieven bij het bedrijf te stimuleren. Sandvik Coromant wil met een nieuwe functie voor duurzaamheid het verspanen van metaal milieuvriendelijker maken voor “people, planet en business profit”.

Nevstad Bruzelius zet bij het aangaan van haar nieuwe uitdaging bij Sandvik Coromant haar uitgebreide ervaring in voor het stimuleren en ontwikkelen van de eigen duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf.

Duurzame ontwikkeling vormt een belangrijk deel van Sandvik Coromant’s bedrijfsstrategie.

De missie van het bedrijf is het ontwikkelen van oplossingen en diensten voor het verspanen van metaal die minder natuurlijke hulpbronnen gebruiken en minder energie verbruiken, terwijl de toepassingen van hun klanten economisch efficiënter worden.

Sandvik Coromant heeft eigen duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 heeft ontwikkeld, waaronder het doel om meer dan 90% circulair te worden en CO2-impact van haar productieprocessen te halveren.

Circulariteitsprogramma

Als hoofd van duurzame bedrijfsvoering, een nieuwe rol voor Sandvik Coromant, zal Nevstad Bruzelius deze duurzaamheidsdoelen verdedigen en hun voortgang communiceren met interne en externe belanghebbenden.

Ook blijft de aandacht gericht op gebieden zoals Sandvik Coromant’s circulariteitsprogramma voor gecementeerd hardmetaal. Dit stelt klanten in staat hun verbruikte snijgereedschappen terug te verkopen aan Sandvik Coromant, die het hardmetaal recyclet om nieuwe gereedschappen van te maken.

20 jaar ervaring

Met 20 jaar ervaring bij het ministerie van buitenlandse zaken, meest recentelijk als vervangend hoofd van de Wereldwijde Agenda afdeling, is duurzame bedrijfsvoering lang een kernwaarde geweest in de loopbaan van Nevstad Bruzelius.

Ze beschikt over uitgebreide ervaring voor wat betreft het afstemmen op de agenda voor duurzame ontwikkeling 2030 van de VN, door het ondersteunen van internationale milieu- en klimaatinitiatieven en andere zaken gerelateerd aan energie, de circulaire economie en multilaterale samenwerking.

Nevstad Bruzelius heeft tevens gediend als hoofd van de duurzaamheidsgroep bij de Zweedse permanente missie bij de VN in New York en als stafchef voor de minister voor internationale ontwikkeling en klimaat.

Duurzamer worden

“Het aanstellen van een hoofd van duurzame bedrijfsvoering is de volgende stap op onze weg om een blijvende duurzaamheidsverandering te realiseren,” zei Magnus Ekbäck, vice-president voor strategie en bedrijfsvoering bij Sandvik Coromant.

“We hebben vele activiteiten geïmplementeerd in de loop der jaren, en zijn al in 1970 recyclinginitiatieven gestart voor ons hardmetaalafval. Maar we weten dat we altijd meer kunnen doen. Met haar leiding, hopen we onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren en onze klanten te helpen om duurzamer te worden bij hun eigen activiteiten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven