CAM-software gratis bij SolidWorks • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

CAM-software gratis bij SolidWorks

In SolidWorks 2018 is de module SolidWorks CAM toegevoegd. Dit is een volledig in Solidworks geïntegreerd CAM-programma. Met de module komt het draaien en frezen van producten voor meer gebruikers dichterbij. De standaard variant is gratis voor klanten die een actief onderhoudsplan hebben.

SolidWorks CAM bestaat uit een standard en een professional versie. De standaard variant genereert 2.5D freesprogramma’s voor SolidWorks Parts en is vrij beschikbaar voor alle SolidWorks klanten met een actief onderhoudsplan.

De professional versie biedt de mogelijkheid tot draaien, high-speed bewerken en geïndexeerd frezen. Daarnaast is het mogelijk om met SolidWorks Assembly’s werken, bijvoorbeeld om direct de tafel of klemmen in te voegen.

Integratie met SolidWorks

Dankzij de integratie met SolidWorks worden automatisch veranderingen in het 3D-model doorgevoerd, toleranties overgenomen en features herkend. Opgeslagen bewerkingsstrategieën worden automatisch toegewezen op basis van herkende features en geüpdatet als een ontwerptolerantie wijzigt.

Tevens zijn regels vast te leggen over ondermeer strategieën, tools en feeds & speeds die nodig zijn om een feature te bewerken. Dankzij deze opgeslagen bedrijfsstandaarden zullen alle medewerkers dezelfde werkwijze hanteren waardoor sneller een accurate offerte op te stellen is.

Ontwerpfouten uitsluiten

Ook voor bedrijven die het CNC-werk uitbesteden, biedt SolidWorks CAM voordelen. Door de gereedschapsbanen te simuleren, kunnen potentiële problemen of ontwerpfouten namelijk al vroeg in het traject worden uitgesloten.

Lees ook:
SolidWorks introduceert eigen CAM-versie op SWW2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven