Cadman OEE voor optimalisatie machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Cadman OEE voor optimalisatie machines

LVD demonstreerde op de EuroBlech 2010 in Hannover de vele mogelijkheden van de nieuwe Cadman OEE software. Cadman OEE is de nieuwste aanvulling op LVD’s offline-integratieoplossing, en biedt gebruikers de mogelijkheid tot analyse en optimalisatie van het machinerendement.

Met Cadman OEE (Overall Equipment Effectiveness) brengt LVD haar Cadman-softwaretechnologie op een hoger niveau van integratie. Het pakket laat een analyse van de machineprestaties toe om zo de productiviteit en de efficiëntie van de installatie te optimaliseren.

 

Cadman OEE op EuroBlech 2010

Bij Cadman OEE wordt de analyse voorgesteld in eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen grafieken (foto: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s van de EuroBlech 2010, zie onze fotoreportage).

 

Cadman-OEE onderzoekt en rapporteert over de productiviteit en de prestaties van de installaties. Er wordt een intuïtieve voorstelling van de ‘reële’ werkvloerinformatie gebruikt om het productieproces systematisch te verbeteren. Door een strikte controle van machinebeschikbaarheid, prestaties (theoretische cyclustijd tegenover reële cyclus) en kwaliteit neemt de productieve tijd toe en stijgt de verwerkingscapaciteit.

 

Offline ontwerpsysteem

Cadman OEE is een uitbreiding van LVD’s Cadman offline software, een pc-gebaseerd CAD/CAM-systeem dat werkt onder Windows. Cadman is bedoeld om het productieproces te stroomlijnen via een enkelvoudig, compleet offline systeem voor ontwerpen, ontvouwen, ponsen, lasersnijden en plooien van stukken in plaatstaal. Cadman-OEE biedt een extra integratiemodule om de efficiëntie te meten van diverse plaatbewerkingsmachines, lasers, pons- en plooimachines met inbegrip van niet-LVD-machines. Voor deze laatste zijn wel extra drivers vereist.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven