Ga naar hoofdinhoud

Bystronic snijdt 3D met water

De Bystronic Byjet Flex is breed inzetbaar is dankzij het variabele tanksysteem en de individueel uitbreidbare toepassingen zoals 2D en 3D snijden (foto's: Bystronic)

Bystronic heeft een 3D waterjet snijsysteem ontwikkeld dat gebaseerd is op een modulair machineconcept. De Byjet Flex is uitgerust met ‘ByMotion’, een nieuwe generatie besturing die de gebruiker flexibiliteit geeft in het waterstraalsnijden. 

Het doel van Bystronic was om een machine te ontwikkelen die niet alleen het breedst mogelijke spectrum van toepassingen mogelijk maakt, maar ook kan worden aangepast naar de specifieke wensen van de gebruiker. Het resultaat is een machineplatform dat breed inzetbaar is dankzij het variabele tank systeem en de individueel uitbreidbare toepassingen zoals 2D en 3D snijden. Het ByJet Flex is door het flexibele tanksysteem leverbaar in formaten van 1,5 m bij 3 m tot 10 m bij 3 meter. Het is overigens mogelijk om achteraf de machine uit te breiden naar een groter formaat. Ook de toepassingen van de machine zijn uit te breiden indien gewenst. De basis uitvoering van de machine is uitgerust met alle technische benodigdheden die het toelaten om in een later stadium functies toe te voegen zoals 3D snijden, boorspindels, Fixmaster, PositionPointer en PrecisieAligner.

Nieuwe besturing

De nieuwe besturing van de ByJet Flex is de ByMotion. Deze besturing ondersteunt een breed spectrum van toepassingsmogelijkheden en maakt het mogelijk alle functies in één machine te combineren. Middels de 3D besturing wordt ook een beter resultaat bereikt in het 2D snijden. Kwaliteitssneden, fijne contouren met veel wisselingen van richting en hoeken in dik materiaal profiteren allemaal van de aansturing van de vijf assen van de snijkop, ook tijdens het simultaan snijden met twee snijkoppen.

De twee snijkoppen kunnen door de ByMotion besturing en de vijf assen fijne contouren met veel wisselingen van richting en hoeken in dik materiaal snijden
De twee snijkoppen kunnen door de ByMotion besturing en de vijf assen fijne contouren met veel wisselingen van richting en hoeken in dik materiaal snijden

Twee hogedrukpompen

De ByJet Flex is leverbaar met twee verschillende hogedrukpompen. De ByPump Direct met een maximale werkdruk van 3600 bar en de ByPump Ultra met een werkdruk van 5300 bar. Om ook de maximale werkdruk te bereiken bij het snijden met twee snijkoppen is van beide pompen een versie leverbaar met een dubbele doorvoercapaciteit. Middels de ByMotion besturing kan de pomp in milliseconden worden aangestuurd waarmee de pomp optimaal geïntegreerd is in het complete systeem van de ByJet Flex. Dit verzekert niet alleen een nauwkeurige drukopbouw maar voorkomt ook drukpieken en verlengt daarmee de levensduur van de hogedrukcomponenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven