Nieuws

Bystronic neemt Weber Laserservice over

Marius van der Hoeven (managing director Bystronic Duitsland en Benelux), Patrick van den Berg en Martin van de Weg (voormalig eigenaren Weber Laserservice) en Marco de Jong (managing director Bystronic Benelux) (v.l.n.r.) (foto: Bystronic Benelux).

Bystronic Benelux uit Moerkerk heeft de eigen servicepartner Weber Laserservice uit Heteren overgenomen. Het bedrijf verwacht zo zijn klanten nog efficiënter te bedienen en bovendien zijn marktpositie te verbeteren en de markt voor Bystronic tweedehands machines te promoten.

Weber Laserservice is al 15 jaar actief in de Benelux, Duitsland en daarbuiten. Het bedrijf is al vele jaren gecertificeerd partner van Bystronic en is in het verleden uitgeroepen tot de beste servicepartner van Bystronic Benelux.

“In één klap worden we zo de grootste en sterkste service- en ondersteuningsorganisatie in een steeds dynamischer wordende markt, zowel ter plaatse bij de klant als in de backoffice”, licht Marco de Jong, managing director van Bystronic Benelux, de aankoop toe.

Hij meldt dat het team van technici grote en kleine klanten met elke generatie Bystronic-machines nog beter en sneller kan ondersteunen.

Verdere synergieën

“We zijn opgetogen dat we in de toekomst onder het dak van onze voorkeurspartner Bystronic zitten”, zeggen Patrick van den Berg en Martin van de Weg, voormalige mede-eigenaren van Weber Laserservice.

De krachtenbundeling zal volgens hen leiden tot verdere significante synergieën die de klant ten goede zullen komen.

Ook in markt voor tweedehands

Weber Laserservice is gespecialiseerd in het onderhoud, de opleiding, de installatie en de handel van Bystronic-lasersnijmachines. Het bedrijf speelt tegenwoordig ook een belangrijke rol bij de in- en verkoop van tweedehands lasersnijmachines.

Naast service en ondersteuning voor flatbedlasers, kantpersen, automation en software worden deze diensten nu ook aangeboden in de buisbewerking.

Geen banenverlies

De overname leidt volgens De Jong niet tot banenverlies. “Klantenondersteuning is immers absoluut cruciaal voor Bystronic, nu en in de toekomst.”

Met de integratie van Weber Laserservice in Bystronic Benelux worden alle sectoren bestreken, ongeacht het type lasersnijsysteem dat de klant in zijn machinepark heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven