Nieuws

Bystronic neemt TTM Laser over

TTM Laser is gespecialiseerd in 2D- und 3D-Lasersystemen. foto: Bystronic
TTM Laser is gespecialiseerd in 2D- und 3D-Lasersystemen. foto: Bystronic

De Zwitserse specialist in plaatstaalverwerking Bystronic neemt het Italiaanse TTM Laser over. Met de overname breidt Bystronic haar portfolio uit op het gebied van buis- en profielverwerking.

Sinds november 2017 ondersteunen Bystronic, specialist in plaatbuigen en snijden, en TTM Laser, een specialist in profiel- en buisbewerking, hun klanten door een samenwerking die voorheen gezamenlijke verkoopactiviteiten omvatte. De positieve reacties van bestaande klanten hebben aangetoond dat er op veel terreinen behoefte is aan een nog nauwere verbinding tussen Bystronic en TTM. Om deze reden zijn beide partners het eens geworden over een 100% overname van TTM Laser  door Bystronic.

Groot formaat platen

Met de technologieën van TTM Bystronic verdiept het bestaande portfolio in lasersnijden met verwerkingsstappen zich tot toepassingen voor buizen in het diameterbereik van 12 tot 815 mm en voor profielen. Daarnaast vult het Zwitserse machinebedrijf zijn oplossingenportfolio aan op het gebied van laserlassen van grootformaat platen.

2D- en 3D-lasersystemen

TTM Laser is een Italiaans technologiebedrijf gevestigd in Cazzago San Martino (provincie Brescia). Het bedrijf, dat sinds 2001 op de markt is, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van 2D- en 3D-lasersystemen voor het snijden van buizen en profielen en voor het lassen van plaatmetaal in grote formaten. Het heeft een moderne infrastructuur voor productie en genereerde in 2017 een omzet van ongeveer 14 miljoen euro met ongeveer 40 werknemers.

Naam behouden

Met de volledige overname door Bystronic blijft TTM, tot nader order, de naam behouden. De Italianen treden tegenover klanten als ‘lid van Bystronic’ naar buiten. Dit biedt klanten een nog breder technologie- en serviceaanbod van een sterke partner die staat voor duurzaamheid en innovatie. Fiorenzo Castellini, voormalig CEO van TTM Laser, gaat met pensioen van het senior management. Hij overhandigt zijn taak aan het resterende managementteam van TTM Laser. Het hoofdkantoor in het Italiaanse Cazzago San Martino en de werknemers daar blijven onder de paraplu van Bystronic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven