Bystronic centreert nozzle automatisch • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bystronic centreert nozzle automatisch

Tijdens de Euroblech2010 in Hannover (D) en de Blechexpo2011 inStuttgart (D) heeft Bystronic voor het manarm lasersnijden van vlakke plaat de geautomatiseerde nozzle-centrering gepresenteerd. Met behulp van een ijkblok wordt de laserstraal precies uitgelijnd in het midden van de nozzle.

Het automatisch centreren van de nozzles is bij Bystronic onderdeel van de automatiseringfilosofie voor het lasersnijden. Om zo geautomatiseerd mogelijk te kunnen snijden, kunnen gebruikers van de machines van Bystronic  optioneel hiervoor kiezen in combinatie met  een unit voor het wisselen van de lenscassette.

 

Nozzle width =

De nozzle-wisselaar van Bystronic, de nozzles hebben geen schroefdraad maar werken met een gepatenteerde snel-koppeling (foto’s: Reinold Tomberg)

 

IJkblok

Bijzonder is dat Bystronic het centreren, met behulp van een ijkblok, dat vast op de machine bevestigd wordt, kan uitvoeren met vol laservermogen.  In ons land (Bystronic heeft een eigen vestiging in Hardinxveld-Giessendam) is het automatisch nozzle-wisselsysteem o.a. al uitgeleverd aan Nobels in Katwijk en Zantech in Oss.

 

In een volgend nummer van Metaal Magazine meer informatie over het automatisch centreren van lasernozzles. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement. In de video hieronder meer informatie over de noviteiten die Bystronic vorig najaar gepresenteerd heeft tijdens de EuroBlech in Hannover (D).

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven