Buvo heeft nieuwe productiehal gietstukken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Buvo heeft nieuwe productiehal gietstukken

Buvo Castings heeft een nieuwe productiehal van ruim 5000 m2. De moderne faciliteit is in minder dan 6 maanden tijd klaargestoomd voor productie. Het pand heeft de naam Buvo 4.0 en is toegevoegd aan de bestaande hallen van Buvo Castings op de Achterdijk in Helmond. Het bedrijf heeft nu een oppervlak van in totaal 16.500 m2.

In de nieuwe hal bevindt zich het bewerkingstraject van alle gietstukken, 2 wasstraten voor het schoonmaken van de producten en expeditie. 

Het gaat om 24 Fanuc Robodrill CNC-bewerkingsmachines, 3 Anmasi wasmachines en 2 wasmachines van Dürr (EcoCBase W3 en EcoCCore).

Buvo 4.0 is ontwikkeld met het oog op Industrie 4.0 en is daardoor uiterst modern, meldt het bedrijf.

Door voortdurende data-uitwisseling tussen de aanwezige robots, CNC-machinecenters en producten wordt het productieproces voortdurend gemonitord en bijgestuurd voor het meest optimale resultaat, meldt het bedrijf.

‘Vraag blijft, mede door e-mobility’

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility,  groeien”, vertelt Buvo. Het bedrijf groeit harder dan ooit. 

“Juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten zijn we dé wereldwijde specialist.” Het Helmondse bedrijf levert haar producten aan klanten als Mercedes, Volkswagen, McLaren, BMW, Volvo en Intergas.

“Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het mooie ambacht dat aluminium hogedrukgieten is, naadloos past in de wereld van nu (en van morgen)”, aldus Buvo.

Jaarlijks 3 tot 5 miljoen euro investeringen

Het bedrijf is in 1980 opgericht en heeft zich sindsdien kunnen ontwikkelen tot een internationaal bedrijf, met een omzetverwachting van 36 miljoen euro (in 2018).

Om de groeiambities te kunnen realiseren, meldt het bedrijf jaarlijks tussen de 3 en 5 miljoen euro te investeren. Met de nieuwbouw verwacht Buvo in te kunnen spelen op de toekomst. Het omzetdoel voor 2020 ligt op 50 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven