Bug-O toont gemechaniseerd lassen op S&S • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bug-O toont gemechaniseerd lassen op S&S

Het Amerikaanse Bug-O-Systems demonstreert op Schweissen & Schneiden 2013 te Essen (D) een greep uit haar brede leveringsprogramma aan apparatuur, voor handmatige en volledig geautomatiseerde, gerobotiseerde processen.

Bug-O-Systems zal o.a. een overzicht tonen van las- en snijwagens, zoals het Modular Drive System (MDS) voor het lassen en snijden van uiteenlopende staalconstructies. De Bug-O automaten worden op vaste of flexibele rails geplaatst en zijn voorzien van permanente of inschakelbare magneten voor directe positionering t.o.v. de lasnaad. MDS stelt de gebruiker in staat om een combinatie te kiezen voor doelmatig en snel gemechaniseerd snijden en lassen.

Piper-PlusHiRes

Op de stand worden demonstraties gegeven met de geavanceerde pijplasautomaat Piper-Plus (foto’s: Bug-O-Systems)

 

Snijden en lassen

Onder de naam ‘Automatic Circle Burning and Welding ‘ wordt een productgroep voorgesteld bestaande uit een serie automaten voor het snijden van gaten in pijpen en ketels, en een serie automaten voor het lassen van pijpen met zowel het MIG- als het OP-proces. Op de Schweissen & Schneiden beurs toont Bug-O een ‘Automatic Nozzle Welder’ waarmee excentrisch geplaatste nozzles in een pijpwand kunnen worden gelast. Daarnaast wordt een programmeerbare snijmachine met branderhoek-verstelling voor het snijden van eindstukken en sneden in een pijpwand gedemonstreerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven