Buelens van Smits beste praktijkopleider • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Buelens van Smits beste praktijkopleider

Op 11 oktober bleek dat Ton Buelens, werkzaam bij Smits Machinefabriek in Valkenswaard, de meest passievolle en ervaren praktijkopleider in Nederland is. In de verkiezing die Kenteq jaarlijks in samenwerking met de Stichting Maas Geesteranus Fonds organiseert nam hij het op tegen een sterk veld van ervaren opleiders.

Praktijkopleiders werkzaam in de metaal, elektro- of installatietechniek werden halverwege dit jaar uitgenodigd deel te nemen aan de verkiezing Beste Praktijkopleider 2011. Na het bezoek aan de drie genomineerden nam de jury een besluit en maakte dit bekend in de Amsterdam ArenA.

 

Ton Buelens John Post en Hans de Feiter

De winnaars van links naar rechts: Ton Buelens, John Post en Hans de Feiter

 

Ton Buelens

Volgens juryvoorzitter Jan Daams verdient  de eervolle titel omdat hij leerlingen een complete en uitdagende beroepsgerichte opleiding biedt. “Hij daagt zijn leerlingen uit om van de gebaande paden af te wijken en gaat daarin met hen mee om er zelf van te leren. Wij maakten kennis met een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid die steeds op zoek is naar een goede aansluiting tussen onderwijs en de praktijk”, aldus de juryvoorzitter.

Buelens ontving een cheque van 2000 euro, een legpenning, certificaat en award.

 

Hans de Feiter

Op de tweede plaats eindigde Hans de Feiter, werkzaam bij Croon Elektrotechniek in Rotterdam. De jury maakte kennis met een man met passie voor techniek, die met geduld en inlevings- en doorzettingsvermogen veel jongeren weet te motiveren voor een carrière in de techniek. De Feiter ontving een cheque van 1000 euro, een legpenning en een certificaat.

 

John Post

John Post, werkzaam bij Poeth in Tegelen, behaalde de derde plaats. Hij ontving een cheque van 500 euro, een legpenning en een certificaat. Post wist, volgens de jury, zijn directie te enthousiasmeren voor een actief opleidingsbeleid. Dat resulteerde vervolgens in meerdere leerwerk- en stageplaatsen waardoor het bedrijf een aantrekkelijk stagebedrijf is geworden in de omgeving.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven