Bubbels, bier en bioplastic op Lowlands • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bubbels, bier en bioplastic op Lowlands

De TU Delft is volgend weekend van 17 t/m 19 augustus voor de derde keer aanwezig op Llowlab, het duurzame innovatie-eiland op muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen. Bezoekers kunnen op het drijvende platform in Lake Lowlands een blik werpen op een duurzame toekomst.

Llowlab is een initatief van Technologiestichting STW, NWO en de KNAW. Blikvanger op het Llowlab innovatie-eiland tijdens Lowlands is een paviljoen van bamboe. Het dak van het paviljoen is voorzien van zonnecollectoren voor het opwarmen van water en PV-zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit. Bezoekers kunnen in het paviljoen ontspannen in een duurzaam bubbelbad, verwarmd door middel van de zonnecollectoren. De pompen worden aangedreven door elektriciteit uit de zonnepanelen.

 

3D-printen

In het Refab Lab toveren de Delftenaren ingezamelde bierbekertjes om tot nuttige gadgets. De bekertjes worden schoongemaakt, gesmolten en met behulp van een 3D-printer veranderd in gadgets die de festivalganger kan dragen, zoals ringen, zonnebrillen en smartphonehoesjes. In het hybride paviljoen kunnen bezoekers kennismaken met de ‘biobased economy’.

 

(bron: TU Delft)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven