B&S Technology bestelt vijfasser van Chiron • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

B&S Technology bestelt vijfasser van Chiron

B&S Technology uit Tilburg heeft onlangs een Chiron FZ12 FX besteld. Dit vijfassige bewerkingscentrum zal tijdens de tweeploegendienst en de onbemande productie voor korte doorlooptijden moeten zorgen.

De Chiron FZ12 FX zal worden gekoppeld aan een Robot Multi palletbeladingssysteem van Erowa. Naast de palletwisselaar komt er een groot gereedschapmagazijn van in totaal 146 HSK-63 gereedschappen. De laser-gereedschapbewaking en de productmeettaster maken het mogelijk het proces te bewaken en in proces te meten om automatisch correcties door te voeren, zodat stilstand tot een minimum zal worden teruggebracht.

Chiron FZ12 FX

Chiron FZ12 FX in technisch centrum bij Chiron in Tuttlingen (D) (foto: Reinold Tomberg)


Prestaties

De toepassing van directe meetsystemen in alle assen, de torque motor voor de tafel en een cycloïde aandrijving van de zwenkas resulteren in een nauwkeurige en stabiele machine. De FZ12 FX heeft een maximaal toerental van 20.000 omwentelingen per minuut, ijlgangen tot 75 m per minuut en versnellingen van 1g tot 2g. De Chiron FZ12 FX zal in maart 2014 door Oude Reimer uit Hilversem geleverd worden bij B&S Technology.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven