Ga naar hoofdinhoud

Bronkhorst High-Tech viert 35 jaar bestaan

Bronkhorst High-Tech organiseerde een open huis in teken van het 35-jarig bestaan (foto’s: Bronkhorst)

“Ervaar hoe leuk techniek is. De wereld van hightech regel- en meetinstrumenten is fascinerend.” Onder dit motto opende het Ruurlose bedrijf Bronkhorst High-Tech zaterdag 4 juni j.l. haar deuren voor publiek in het kader van haar 35-jarig bestaan. Een uniek moment om eens binnen te stappen bij dit gespecialiseerde bedrijf. Meer dan 2.500 bezoekers passeerden de toegangspoort tot het innovatieve bedrijf dat wereldwijd 420 medewerkers telt, waarvan er ruim 300 werkzaam zijn in Ruurlo. 

Bronkhorst High-Tech is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Sinds 2012 is het bedrijf met 8.000 m2 uitgebreid waarvan 3.000 m2 is bebouwd. Bij deze bouwprojecten is ingezet op duurzaamheid. Het resultaat is een energievriendelijk gebouw met minimale temperatuurschommelingen. Zo wordt bijvoorbeeld restwarmte opgevangen en teruggegeven door bakken met kristallen en werden op strategische plekken bomen geplant tegen te veel zoninval. Verder zijn er tussen de diverse bedrijfspanden wadi’s aangelegd waarin hemelwater vanaf de daken en parkeerplaatsen wordt opgevangen en geïnfiltreerd in de bodem. Op die manier wordt het grondwater aangevuld en wordt het riool niet belast.

Meet- en regelinstrumenten

Bronkhorst ontwikkelt, produceert en verkoopt kwalitatief hoogwaardige meet- en regelinstrumenten voor gas- en vloeistofstromen. Tientallen medewerkers vertelden zaterdag gepassioneerd over de werkzaamheden op hun afdeling. Aan de hand van demonstraties werd inzichtelijk gemaakt waar en hoe Bronkhorst instrumenten worden ingezet. Hoewel er sprake is van ‘standaard producten’ worden vrijwel alle producten op maat voor de klant geproduceerd.

Relatiedag - Zaal - Presentatie Ben Brussen
Voor relaties organiseerde Bronkhorst technisch-commerciële workshops

Jong publiek

Op de ‘Natuurkundekermis’ vermaakte vooral het jonge publiek zich opperbest. De kinderen konden proefjes uitvoeren onder begeleiding van natuurkundigen van Universiteit Twente. Buiten op de parkeerplaats was een waterstofauto te zien van Green Team Twente. Ook de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) was vertegenwoordigd. Zij presenteerde een solar boat waarmee eind mei met succes werd deelgenomen aan het HANds Up Solarboat Festival in Doetinchem. Studenten van beide scholen verstrekten de bezoekers informatie over technische studies.

Internationale gasten

In de aanloop naar deze open dag ontving het bedrijf al enkele honderden relaties uit binnen- en buitenland waarmee nauwe contacten worden onderhouden. De internationale gasten namen op dinsdag deel aan technisch-commerciële workshops en op donderdag ontving Bronkhorst relaties uit het onderwijs, van de overheid en een groot aantal toeleveranciers. Op vrijdag was een technologiedag georganiseerd waarop technologiepartners van het bedrijf  kennis uit konden wisselen. Alle gasten werden vanzelfsprekend rondgeleid door een team van trotse, enthousiaste medewerkers.

Relatiedag - Sikko Wittermans - ASM
Gastspreker Sikko Wittermans (ASML) gaf een interessante presentatie over Open Innovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven