Bright World of Metals succesvol • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bright World of Metals succesvol

Op de technische vakbeurzen Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast die vorige week gehouden werden in Düsseldorf onder de overkoepelde naam ‘Bright World of Metals’ kwamen 1958 exposanten uit de gehele wereld samen. Er kwamen ruim 79.000 bezoekers op af uit 83 landen. Deze getallen bevestigden de positie als het vlaggenschip van de industrie op het gebied van gieterijtechniek, metallurgie, thermische procestechnologie en gieterijproducten.

Vooral het aantal internationale exposanten en bezoekers laat zien hoe populair de vier vakbeurzen zijn in de wereld. Het aandeel van internationale bezoekers steeg ten opzichte van de eerdere evenementen fors: meer dan 54 procent van de bezoekers kwam vanuit het buitenland naar Düsseldorf, vooral uit India, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en de Verenigde Staten. De lange reis is de moeite waard, bijna alle bezoekers waren zeer tevreden met de beurzen (98%).

 

Gifa in Dusseldorf.JPG

Alles op het gebied van gieterijtechniek, metallurgie, thermische procestechnologie en gieterijproducten was te zien in Düsseldorf (foto’s: Messe Düsseldorf)

 

Ongeveer 80 procent van de bezoekers is van plan om in de komende twee jaar te investeren. Maar er waren ook specifieke transacties tijdens de vier beurzen. Een Duitse fabrikant van gieterij-apparatuur en de Oezbeekse spoorwegmaatschappij ondertekenden tijdens de beurs een contract ter waarde van 54 miljoen dollar. Tevens heeft een inductieovenproducent uit Dortmund een van ’s werelds best presterende smeltovens aan een Indiase staalproducent op de beurs kunnen verkopen.

 

Goede stemming

De woordvoerders van de exposerende industrie van gieterijtechniek, metallurgie, warmteprocestechniek en gieterijproducten lieten zich lovend uit over de zakelijke competentie van de bezoekers. Ioannis Ioannidis, CEO van Oskar Frech en president van Gifa: “De Gifa 2011 heeft in positieve economische omstandigheden plaatsgevonden. We hebben een groot aantal internationale klanten mogen ontvangen die verder willen investeren. De stemming was geweldig.”

 

Voor Dieter Rosenthal, bestuurslid van SMS Siemag en president van Metec, heeft de beurs geheel de verwachtingen van zijn bedrijf waargemaakt en deze gedeeltelijk zelfs overtroffen. “We waren vooral positief over de uitstekende gesprekskwaliteit met onze klanten en business partners van over de hele wereld. Dit geeft ons een goede basis voor de ontwikkeling van deze contacten, de voortzetting van de gesprekken en de versterking van zakelijke relaties.”

 

Hermann Stumpp, voorzitter van de LOI Italimpiante Gruppe, LOI Thermprocess en tevens president van Thermprocess, stelde vast dat op de beurs de gehele competentie van de branche, zowel wat de exposanten als de bezoekers betrof, gebundeld aanwezig was. “Thermprocess is een uniek podium voor de internationale warmteprocestechniek. We kunnen veel goede contacten leggen. We hebben veel bezoekers op de stand mogen ontvangen, met name uit India.”

 

De vier beurzen Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast zullen zich als beurskwartet weer in de zomer van 2015 in Düsseldorf presenteren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven