Nieuws

Onder de benaming 'Combicut' presenteert de Italiaanse machinebouwer Breton een interessant machine-type. Zoals uit de benaming al blijkt is het een gecombineerde machine: een samenvoeging van een portaalzaag met een waterstraalsnijmachine.

Op het internet (de link is onder dit bericht vermeld) heeft Breton, in ons land vertegenwoordigd door Evolent uit Amsterdam, een korte video opgenomen die de werking van de Combicut laat zien. Kort samengevat wordt de cirkelzaag ingezet voor lange, rechte sneden en de waterstraalsnij-installatie voor het snijden van contouren en ook voor het insteken van ronde gaten.

Vorig najaar tijdens de EMO te Hannover (D) heeft Breton een Combicut DJ/NC 500 geëxposeerd. Dit is een machine met een tafel van 3500 mm x 2200 mm die een massa van 1000 kg kan opnemen. Op deze manier kan volgens Breton een maximale materiaaldikte van 50 mm bewerkt worden. De kop, met daarin de zaag en de watersnijkop, heeft een bereik van 4000 mm x 2300 mm x 260 mm ( X x Y x Z). Bovendien kan de kop, continu en ook CNC-gestuurd, over een C-as roteren. De zaagspil heeft een maximaal vermogen van 15 kW en een maximaal moment van 100 Nm. Als maximale druk voor de waterstraalsnijinstallatie is 3800 bar.

De oorsprong van de machine ligt in het bewerken van steen-achtige en keramische materialen (met een van diamant voorzien zaagblad). Breton denkt dat dit machinetype ook nuttige diensten kan bewijzen bij het bewerken van lichtmetalen als aluminium en composieten.

Link naar de pagina met de video van Breton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven