Breder programma Mori Seiki • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Breder programma Mori Seiki

Tijdens het Open Huis van Mori Seiki in Parijs, dat onlangs werd gehouden, maakte de Japanse fabrikant van machines voor de verspanende productie een forse uitbreiding van haar leveringsprogramma bekend. Landré bracht met 80 klanten uit de Benelux een tweedaags bezoek aan het Open Huis in Parijs.

De ambitie van Mori Seiki, in de Benelux vertegenwoorigd door Landré te Vianen, om voortdurend nieuwe producten te ontwikkelen heeft de afgelopen jaren geleidt tot een aantal gepatenteerde technologieën, waaronder het symmetrische aandrijfconcept DCG (Driven at the Center of Gravity), inzet van direct drive motoren (DDM), de 6-zijdige ramgeleiding ORC (Octagonal Ram Construction) en BMT (Built-In Motor Turret), waarbij de gereedschappen direct vanuit de turret worden aangedreven. Al deze patenten leveren een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de machinestabiliteit gedurende het bewerkingsproces.

 

Open Huis Mori Seiki

De meer dan twintig machines die Mori Seiki tijdens haar Open Huis presenteerde waren allen voorzien van de nieuwe Mapps IV besturing met Esprit CAM module

 

Eerste stap van Mori Seiki is al deze gepatenteerde technologieën in te zetten in een aantal bestaande modellen om daarmee de stabiliteit en nauwkeurigheid verder te vergroten. Goed voorbeeld daarvan is de NZ serie multi-turret draaimachines met maximaal 3 turrets met ieder een Y-as verplaatsing. Met inzet van BMT op alle turrets en OCR op de lower turret biedt Mori Seiki met deze vernieuwde NZ een serie hoog nauwkeurige draaicentra voor compleetbewerking in hoog volumeproductie.

 

Dubbele turret 

Met de introductie van een nieuwe grote draaimachine (NZL 6000) met dubbele turrets voor de bewerking van grote, zware assen en een nieuwe verticale draaimachine (NVL1350) voor zware werkstukken in grote diameters, speelt Mori Seiki in op de vraag uit de sector die zich richt op de energy- en offshorebranche. De fabrikant slaat hiermee de weg in naar een verdere verbreding van haar machineprogramma.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven