Brazilië in toptien wereldverbruik machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Brazilië in toptien wereldverbruik machines

Op de eerste dag van de EMO Hannover 2011 heeft dr. Rüdiger Kapitza van Gildemeister AG tijdens een gezamenlijke persconferentie van DMG / Mori Seiki zoals gebruikelijk weer interessant statistisch materiaal laten zien. Na de wereldwijde terugval van 31% in 2009 is de verwachting dat we dit jaar weer terugkomen op het niveau van 2008.

De twee grafieken bij dit bericht zijn in Hannover (D) gepresenteerd door Gildemeisters Vorstandvorsitzender Kapitza.  Duidelijk zichtbaar is de diepe terugval in 2009 en het herstel in 2010 en 2011. De staaf voor 2011 is een verwachting voor het verbruik van metaalbewerkingsmachines.

 

Wereldwijd verbruik van gereedschapswerktuigen

Voor 2011 wordt wereldwijd het verbruik aan gereedschapswerktuigen ingeschat op 53,8 miljard euro (afbeeldingen: Gildemeister)

 

BRIC

Het aandeel in het verbruik aan gereedschapswerktuigen in de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) vertoont een behoorlijke groei. China is enorme, goed voor een derde deel van het wereldverbruik, maar ook opvallend is dat Brazilië nu opduikt in de toptien op een zevende plaats.

 

Verbruik van gereedschapswerktuigen wereldwijd

De toptien van het wereldverbruik: China op 1, Brazilië op 7, India op 8 en Rusland op plaats tien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven