Nieuws

‘Brainport Industries Campus loopt vol’

Brainport Industries Campus in Eindhoven.

De ‘Fabriek van de Toekomst’ op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven, die sinds 1 september geopend is, is inmiddels voor 75 procent verhuurd aan productiebedrijven in de high tech maakindustrie. Naast de fabrieksruimtes op de campus zijn ook de beschikbare kantoorruimtes in trek, meldt BIC.

Bij kantoorrruimtes gaat het om bedrijven die hun productieprocessen elders blijven uitvoeren, maar wel met een kantoor op de campus aanwezig willen zijn als onderdeel van dit ‘high tech ecoysteem’. Zij zitten in het Bedrijfsverzamelpaviljoen in het Atrium van de campus. Deze 400 m2, op de tweede verdieping, is zo goed als volledig verhuurd. 

“Met het Bedrijfsverzamelpaviljoen bieden we nog meer bedrijven de kans om fysiek op de campus aanwezig te zijn”, zegt Ferdinand Gremmen, directeur van Koninklijke VolkerWessels onderneming SDK Vastgoed.

“We blijven natuurlijk de hotspot van de toekomst voor de hightech maakindustrie, maar naast zware machines, slimme logistiek en andere gedeelde faciliteiten is er ook behoefte aan moderne kantoren met alle bijbehorende voorzieningen.”

Gedeelde faciliteiten

Festo, Kieu Engineering, AMS Robotics, Ceratec Technical Ceramics, Brainport Industries, en Bogaerts & Groenen zijn huurders met een luxe kantoorruimte van zo’n twintig vierkante meter. Ze delen daarnaast faciliteiten als een vergaderruimte, pantry, spreekkamer en printservice.

“De kantoren zijn ideaal voor partijen die hun bedrijfsprocessen niet naar de campus verhuizen, maar wel onder hetzelfde dak met hun netwerk willen zitten”,aldus Bert-Jan Woertman, directeur van de BIC. “Ze zijn van toegevoegde waarde voor het ecosysteem van de campus, bijvoorbeeld met een hub-vestiging.”

Brainport Industries Campus

De Brainport Industries Campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Elk gebouw biedt faciliteiten waarvan meerdere partijen gebruik kunnen maken. De inrichting kan eenvoudig worden aangepast aan de veranderende behoefte van gebruikers. BIC faciliteert haar huurders optimaal in samenwerking aan nieuwe productietechnieken. De campus is bovendien bedoeld om aan (internationale)bezoekers te tonen wat de maakindustrie in de regio te bieden heeft. 

BIC ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. Van de totale oppervlakte van 200 hectare, wordt een derde deel bebouwd met 5 grote bedrijfsgebouwen. Brainport Industries Campus, een samenwerking met overheden en industrie, is een ontwikkeling en realisatie van SDK Vastgoed namens VOF BIC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven