Brabant Alucast neemt Chiron Mill 2000 FX in gebruik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Brabant Alucast neemt Chiron Mill 2000 FX in gebruik

De Chiron Mill 2000 FX bij Brabant Alucast (foto: Oude Reimer)

Brabant Alucast te Oss heeft recent de eerste van twee vijfassige Chiron machines in bedrijf genomen. Het betreft de Mill 2000 FX die is uitgevoerd als vijfassige verticaal langbedfreesmachine. Het bewerkingscentrum heeft een x-bereik van 2.000 mm, is uitgevoerd met een zwenkkop en een in de lengteas geplaatste draaias. Op de draaias met tegenlager worden de spanmallen opgenomen voor het spannen van structuurdelen.

Voor het bewerken van de magnesium structuurdelen is de machine uitgerust met een nevelafzuigsysteem en brandblusinstallatie. De koelmiddeleenheid en spanenafvoersysteem van de machine staan in directe verbinding met het centrale koelmiddelsysteem van Brabant Alucast.

Prestaties

Dankzij de hoge ijlgangen, snelle gereedschapwissel en met daarnaast de directe meetsystemen op de assen, zijn korte bewerkingstijden te realiseren voor complexe bewerkingen. De hoge stabiliteit, frees presentaties en de bewezen betrouwbaarheid van de machines van dit type zijn onderhoudsarm en dragen bij aan de precieze- en hoogproductieve productie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven