Brabant Alucast boort onder moeilijke condities • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Brabant Alucast boort onder moeilijke condities

Speciaal ontwikkeld voor veeleisende boorsituaties: de Tritan-Drill

Dankzij een boor van Mapal heeft Brabant Alucast bij de bewerking van carters het aantal boormeters verhoogd van 560 m naar 12.288 m. Ook de cyclustijd is fors omlaag gebracht. Gekozen is voor een gemodificeerde Tritan-Drill. De kenmerken van deze boor zijn een aangepaste coating, een optimalisatie van de koelmiddeldoorvoer en het boren geschiedt met drie snijkanten.

Is het boren van tien gaten met een diameter van 10 mm en een diepte van een 80 mm in gietaluminium met een zo hoog mogelijke voeding en zonder speciale eisen aan de tolerantie en ruwheid eigenlijk moeilijk? ‘’Geen probleem’’, zal menig werkvoorbereider zeggen. Er zitten echter wat addertjes onder het gras. De medewerkers van Brabant Alucast hebben dit ervaren. In 2006 begon men met het gieten en bewerken van het bodemdeel van een carter voor PSA Peugeot Citroen. De seriegrootte bedraagt hierbij circa 480.000 stuks per jaar. Per product spreken we dan van tien gaten met de genoemde afmetingen. Inzetten van boren met PKD-wisselplaten (polykristallijne diamant) zouden de klus eenvoudig moeten klaren. Maar gereedschapbreuk in de transferstraat leidde tot machinestilstand en afkeur.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven