Bouw nieuwe fabriek 247TailorSteel start • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bouw nieuwe fabriek 247TailorSteel start

247TailorSteel is officieel gestart met de bouw van de productiefaciliteit in Langenau, tussen Stuttgart en München. Daarmee versterkt het bedrijf de marktpositie en brengt het meer mogelijkheden voor klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk.

Met een symbolische schop in de grond is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe vestiging. Onder de aanwezigen waren ook Paul IJmkers (Consul-Generaal in Duitsland), Daniel Salemi (burgemeester van Langenau) en Carl Berlo, CEO van 247TailorSteel.

De faciliteit komt op een productieoppervlakte van 15.000 m2. Hier zullen gefaseerd twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken worden geïnstalleerd.

Door de bouw van de fabriek worden in eerste instantie 70 nieuwe werkplekken gecreëerd, op lange termijn is er plek voor ongeveer 200 werknemers.

Vierde locatie

247TailorSteel heeft nu nog in totaal 36.000 m2 productieoppervlakte op drie locaties: Varsseveld (Nederland), Oyten (Duitsland, bij Bremen) en Hilden (Duitsland, bij Düsseldorf).

Het bedrijf haalde vorig jaar met meer dan 20.000 klanten een omzet van 90 miljoen euro. Er werken ruim 500 medewerkers.

Het bedrijf heeft ook een volledig eigen machinepark. Met het zelfontwikkelde Sophia-portal kunnen kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen. ”Ze ontvangen binnen één minuut een offerte én krijgen hun producten binnen 48 uur geleverd’, aldus Berlo.

Productiecapaciteit verhogen

De ambitie achter deze uitbreiding is het marktaandeel en de productiecapaciteit voor de klanten in Zuid-Duitsland en Oostenrijk te verhogen. Dit om voor hen een nog betere service en nog snellere levering in deze regio te creëren.

Ook wil het bedrijf het doel verwezenlijken om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen. “De nieuwe productiefaciliteit in Langenau is wederom een mooie mijlpaal en grote stap in deze richting”, zegt Berlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven