Ga naar hoofdinhoud

Boessenkoolprijs uitgereikt aan studenten Pius X College

Thomas Heukeler wint dit jaar de Boessenkoolprijs

Voor afgestudeerden van het Pius X College in Almelo liggen de banen voor het oprapen. Dat was de constatering van Eelco Osse, CEO van Machinefabriek Boessenkool bij de uitreiking van de jaarlijks Boessenkoolprijs. Een prijs voor de beste studenten van de opleiding Metaal en Elektro van het Almelose Pius X College. Dit jaar uitgereikt voor de 47ste keer.

Hij onderbouwde zijn stelling met het feit dat de economie weer aantrekt en dat toekomstige vakkrachten broodnodig zijn. De studenten van het Pius hebben de afgelopen tijd laten zien dat ze een team van young professionals zijn:  Tijdens de Junior Vakkanjers wedstrijden hebben zij de originaliteitprijs in de wacht gesleept. Ook bij de laswedstrijden leverden ze een echte winnaar. En bij Skills Talent Overijssel waren ze de kampioen. In Zeeland streden de studenten tenslotte nog eens voor het Nederlandse Kampioenschap.

Juiste kandidaat

Dit jaar was het extra moeilijk de juiste kandidaat voor de Boessenkoolprijs te vinden. Veel is immers in teamverband gerealiseerd. De prijs gaat echter reglementair altijd naar een persoon. Die is tenslotte toch gevonden in de persoon van Thomas Heukeler; hij was degene die individueel al vanaf de derde klas op zowel de bèta alsook op de alfa vakken steeds op een niveau hoger presteerde dan zijn studiegenoten. Behalve een oorkonde ontving Thomas ook een goed gevulde gereedschapskist passend bij zijn eigen vakgebied.

Goed personeel

Machinefabriek Boessenkool wil met de prijs haar betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig metaal-technisch talent onderstrepen. “Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang.” aldus directeur Eelco Osse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven