Boessenkoolprijs naar Vakkanjers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Boessenkoolprijs naar Vakkanjers

Het winnende studententeam en Arnold Meier van Machinefabriek Boessenkool (foto Boessenkool).

De Johan Boessenkool-prijs is dit jaar voor het eerst voor een team. Yannick Eilers, Jay Raamsteeboers, Gijs Bosma en Tim Dierink kregen de prijs omdat ze bij de Vakkanjers-wedstrijden een ‘heel bijzondere prestatie’ hebben geleverd. De 4 studenten van de opleiding Metaal en Elektro van het Almelose Pius X College in Almelo hebben als team de landelijke finale bereikt.

Door de teamprestatie was het dit jaar zeer lastig één individu uit te kiezen, meldt Machinefabriek Boessenkool. Daarom is dit jaar een team uitgekozen. Behalve een oorkonde ontvingen de 4 ook een zeer goed gevulde gereedschapskist die past bij hun eigen vakgebied. 

Young professionals

Arnold Meier, bedrijfsleider bij Machinefabriek Boessenkool, constateerde bij de uitreiking, dat deze studenten de afgelopen tijd hebben laten zien dat ze een team van young professionals zijn. Ook zei hij dat banen voor de vers afgestudeerden van het Pius voor het oprapen liggen.

De prijs is dit jaar voor de 49ste keer uitgereikt. Het bedrijf wil met de prijs de betrokkenheid bij de technische opleidingen in de regio en het belang van toekomstig (metaal-) technisch talent onderstrepen. “Goed geschoold personeel is voor ons soort bedrijven van levensbelang”, aldus directeur Eelco Osse.

‘Bijzonder jaar’

Machinefabriek Boessenkool, onderdeel van de Osse Equipment Manufacturing Group, stelt uiterste precisie in metaalbewerkingen tot op extreem grote formaten te realiseren.

2018 is een bijzonder jaar voor het bedrijf. Boessenkool won namelijk kortgeleden de ‘Nederlandse Innovatie Prijs’ uit een selectie van 10.000 bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven