BMO-robotcel bij Hurco-machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BMO-robotcel bij Hurco-machines

Hurco VMX30UHSi gekoppeld aan BMO/Hurco Compact 20 robot-automatisering (foto: BMO).

Het Nederlandse BMO Automation en de Amerikaanse machinebouwer Hurco Companies zijn een preferred partnership gestart. Zo ontstaat een robot-machine-combinatie die volgens beide partners minimale integratie vereist en per direct de productiviteit zonder onderbrekingen kan verhogen.

“Het aangaan van dit partnerschap met BMO Automation is een manier waarop we onze klanten helpen bij het identificeren van zinvolle technologieën en automatiseringspakketten”, zegt Paul Gray, vicepresident R&D en productontwikkeling bij Hurco.

“Hiermee bieden wij een oplossing voor de problemen waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd.“ Hij doelt hiermee onder meer op het vinden van gekwalificeerde operators. Het moeilijk kunnen invullen van die functies vormt een primaire belemmering voor de groei van deze klanten.

‘High mix / high volume’

Het Nederlandse BMO Automation richt zich op ‘high mix / high volume’-productie om fabrikanten te helpen omgaan met wat het bedrijf noemt de vaardigheidskloof en het tekort aan arbeidskrachten. Bovendien kan hierdoor de productiviteit van de CNC-machines van Hurco worden verhoogd.

“We zijn verheugd om samen te werken met Hurco om hun klanten automatisering te bieden”, zegt aldus Frank Biemans, directeur van BMO Automation.

‘Direct aan de slag’

“De ingenieurs van BMO Automation werkten intensief samen met het Hurco-engineeringteam om ervoor te zorgen dat klanten een naadloze integratie met de interactieve bediening van de robot en de CNC-machine ervaren”, aldus Biemans. “Ons doel is ervoor te zorgen dat klanten aan de slag kunnen zodra de robot-machine combinatie de vloer raakt.”

“Samen zijn Hurco en BMO toegewijd om onze klanten de nieuwste Industry 4.0-automatiseringstechnologie te bieden”, aldus Gray. “Zodat zij hun concurrentievermogen behouden en hun productiviteit en winstgevendheid kunnen verhogen.”

Al tijdens EMO 2017

De eerste contacten van BMO en Hurco stammen uit de EMO van 2017. Toen had het Nederlandse bedrijf robotcel Ti50 gekoppeld aan een Hurco VMX 30 Ui freesmachine.

Zie meer over het partnership:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven