BMO belaadt bewerkingscentra volcontinu • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BMO belaadt bewerkingscentra volcontinu

De nieuwe BMO beladings- en ontladingscel bij Machinefabriek JMBA voor continue bewerken van series en enkelstuks (foto's: Jac Hanssen)

De eerste door BMO Automation ontwikkelde robotcel is geleverd aan Machinefabriek JMBA uit Someren. De grote variatie in productieaantallen, productsoorten materiaalsoorten dwingt machinefabrieken tot steeds verdergaande automatisering met betrekking tot frezen en draaien. Bewerkingscentra moeten  24 uur per dag, zeven dagen in de week kunnen worden ingezet om rendabel te blijven en mee te kunnen in de huidige verspaanmarkt.

Jan Meeuws, directeur van de vijftien personeelsleden tellende Machinefabriek onderkent als geen ander de noodzaak van automatisering en liet door BMO Automation in Nederweert een beladingsrobotcel bouwen voor het onafhankelijk beladen en ontladen van twee CNC bewerkingscentra. “Het bijzondere van de BMO Ti150 robotcel is dat hiermee zowel producten als opspanpallets snel verwisseld kunnen worden, waardoor er flexibel omgegaan kan worden in het aanbod van producten. Afwisselend enkelstuks en series volcontinu produceren is daardoor geen enkel probleem meer”, aldus Jan Meeuws.

 BMO robotcel

Met de BMO lader en ontlader worden twee bestaande bewerkingscentra volledig geautomatiseerd. De Ti150 robotcel is voorzien van een snelle zesassige robot van het merk Yaskawa, type ES165D, welke een handelingsmassa van 160 kg aankan. De cel, met een vacuüm grijpwisselsysteem is voorzien van een nulpuntspansysteem en is eenvoudig te programmeren met een goede integratie in de machinebesturing.

JMBA is dankzij de robotcel van BMO flexibel in het opspannen en bewerken van series en enkelstuks
Machinefabriek JMBA is dankzij de robotcel van BMO flexibel in het opspannen en bewerken van series en enkelstuks

Eén reactie op “BMO belaadt bewerkingscentra volcontinu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven