Blumeprot bewerkt prototypes met Haas • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Blumeprot bewerkt prototypes met Haas

Op de Haas UMV-750 wordt een complex onderdeel uit magnesium geproduceerd. Het onderdeel is voorzien van geschulpte delen, ribben, nokken, onregelmatig gevormde uitsparingen en hellende oppervlakken (foto: Haas)

Blumeprot uit Barcelona (ES) heeft geïnvesteerd in een vijfassig Haas UMC-750-bewerkingscentrum voor de productie van complexe onderdelen uit materialen variërend van diverse aluminiumlegeringen tot titaan en roestvast staal. Blumeprot heeft zich gespecialiseerd in het bewerken van prototypes en kleine preproductieseries.

Het was de opmars van 3D-geprinte onderdelen die de oprichters van Blumeprot hebben geïnspireerd om complexe onderdelen en prototypes te gaan bewerken. “3D-printen is een mooie techniek, maar voor heel veel bewerkingen komt een bewerkingscentra nog altijd beter tot zijn recht”, legt Josep Marsol uit, algemeen directeur van het bedrijf. Ongeveer de helft van de productie van Blumeprot is bestemd voor klanten in de sector voor medische hulpmiddelen. Twintig procent van de productie is voor klanten in de automobielindustrie, zoals VW en Seat, en motorfietsconstructeurs. Andere sectoren die het bedrijf bedient, zijn de autosport, de luchtvaart en de wetenschap. Een mooi voorbeeld van een uniek werkstuk die onlangs op de Haas UMV-750 is bewerkt is een serie wielnaafonderdelen voor een Frans autorallyteam. Voor deze complexe onderdelen uit magnesium moeten een veel kenmerken worden geproduceerd, zoals geschulpte delen, ribben, nokken, onregelmatig gevormde uitsparingen en hellende oppervlakken. Bij sommige worden toleranties van 0,02 mm aangehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven