Ga naar hoofdinhoud

Blozo start productiestraat prototypes

Blozo heeft een productiestraat in bedrijf gesteld waarmee snel en kostenefficiënt prototypes met een kleine oplage kunnen worden geproduceerd. Het Vlaardingse metaalbedrijf richt zich daarmee op R&D-afdelingen van producenten, zodat zij hun ontwerpen in de ontwikkelingsfase beter kunnen testen.

De productie van een prototypeonderdeel levert voor fabrikanten in de praktijk vaak problemen op, waardoor zij deze niet optimaal kunnen testen. “Soms gaat het om complexe ontwerpen, vaak ook niet”, zegt Arno Volgering, Tactiek- & Innovatieadviseur van Blozo.

Speciale straat

De problemen bij dit soort kleinschalige producties zijn evident. Of een ontwerp nou complex is of niet, er moet een machine speciaal voor dat ene ontwerp ingesteld worden. “Dit levert opstartkosten op. Bovendien kunnen niet alle metaalbedrijven snel schakelen naar de productie van kleine volumes”, vertelt Volgering. “Wij konden dat soort producties ook niet zomaar tussendoor draaien. Vandaar dat we er nu een speciale productiestraat voor hebben ingericht.” Deze is deze zomer in gebruik genomen

“De nieuwe productiestraat is vooral bedoeld om ontwerpers van R&D-afdelingen op weg te helpen”, vervolgt hij. “In feite stellen we onze kennis en kunde ter beschikking aan R&D-ontwerpers.” Blozo kan zo een ontwerp in de ontwikkelingsfase snel in een kleine oplage produceren, zodat de R&D-afdeling van dat bedrijf het ontwerp vervolgens in de praktijk goed kan testen.

“Bij onze mensen zit een schat aan ervaring als het gaat om de productionele aspecten van een ontwerp”, zegt Volgering. “Zij kunnen ook meedenken over hoe het ontwerp het slimst kan worden geproduceerd. Zo profiteren onze klanten al in de ontwerpfase van onze kennis als leverancier.”

Customer Innovation Award

Blozo won onlangs de Ridder Customer Innovation Award voor de wijze waarop het bedrijf zijn processen met slimme oplossingen optimaliseert. Zowel de prijswinnende innovatie als de nieuwe productiestraat voor prototypen komen voort uit het nieuwe QRM-beleid van het bedrijf, waarbij samenwerken centraal staat.

“Door samen te werken verbeteren we onze processen”, zegt Michael Röder, Strategie & Innovatieadviseur bij Blozo. “Daarbij past ook dat we kijken naar nieuwe samenwerkingsvormen met onze klanten. Als we erin slagen in een eerder stadium met R&D-afdelingen samen te werken en onze kennis in te brengen, dan resulteert dat in betere producten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven