Ga naar hoofdinhoud

Bloemlezing ‘Fluitend naar je werk

Vandaag reikt minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (links) de bloemlezing ‘Fluitend naar je werk’ uit. De uitgave is het resultaat van gesprekken tussen minister Asscher en zijn team met 100 werknemers uit het hele land omtrent het thema duurzame inzetbaarheid.

De Barneveldse Concept Engineer Gerbrand Rosendal is één van de zeven werknemers wiens verhaal centraal staat in deze bloemlezing die op 29 mei naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Rosendal werkt als Concept Engineer te AWL-Techniek in Harderwijk. Deze functie is een combinatie van creatief, technisch en commercieel bezig zijn. Dit betekent dat hij er constant alert op moet zijn om bij te blijven, maar ook de bereidheid moet hebben om soms ’s avonds te werken. Een gezonde werkrelatie is volgens Rosendal een open relatie van geven en nemen, je moet het gesprek met je werkgever gaande houden. Door zijn verhaal te delen wil Rosendal anderen stimuleren om zelf actie te ondernemen in de sturing van hun loopbaan

 

Pijpfitter

Ook pijpfitter Geert Geersing in het Groningse Westerbroek ontvangt de bloemlezing van de minister. Geersing, zelf woonachtig in Hoogezand,  wist zich na 36 jaar als drukker om te scholen tot tweede pijpfitter om zo aan het werk te kunnen blijven. Dankzij zijn eigen initiatief en de begeleiding van mobiliteitscentrum C3, die ook zijn gezin bij het proces betrok,  kreeg Geersing de handvatten die hij enkel nog hoefde te grijpen. In de drie maanden dat hij via een werk-naar-werk traject werd doorbetaald meldde hij zich bij het metaalbedrijf Marine Service Noord om drie maanden gratis voor hen te werken. Dit resulteerde uiteindelijk in een contract.

 

IJzerwerker

ook ijzerwerker Michael Bettonvil deelt zijn ervaringen in de bloemlezing. Bettonvil bouwt als ijzerwerker bij Heerema in Zwijndrecht mee aan platformen voor op zee. Dit werk doet hij als duo, samen met een meer ervaren en oudere werknemer. Hij moest daar zelf naar op zoek, maar leert nu op deze manier erg veel bij in de praktijk. De koppeling van oudere aan jongere werknemers zorgt voor een betere werkverdeling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven