BLM volwaardige buis-plaatlaser combimachine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

BLM volwaardige buis-plaatlaser combimachine

BLM group LC5 meegroeiconcept.

BLM Group Benelux, fabrikant van buislasersnijmachines, zaag-, eindvorm- en draadbuigmachines en gerelateerde automatiseringsapparatuur, presenteert op de TechniShow een plaatlaser. Deze kan op ieder moment tot een volwaardige buis-plaatlaser combimachine worden uitgebreid.

Met deze LC5 brengt BLM Group een concept op de markt dat bedrijven de mogelijkheid biedt hun productiebehoefte mee te laten groeien met de productie-eisen. Zowel plaat- als buislasersnijunit hebben een eigen aan- en afvoersysteem en maken gebruik van hetzelfde lasersnijsysteem. De LC5 combi-uitvoering kan zonder extra instellingen of extra tooling, direct omschakelen van buis naar plaat en andersom. BLM Group biedt daarmee bovendien een kosten- en ruimtebesparende oplossing met prestaties die gelijk zijn aan die van 2 aparte machines.

Meegroeien

“Met de LC5 bieden we een oplossing die meegroeit met de productiebehoefte van de klant en voor bedrijven waar de productiebelasting het gebruik van twee afzonderlijke lasersnijmachines voor buizen en plaatwerk niet rendabel is”, zegt René Hazenberg, Managing Director van BLM Group Benelux. “Start met het plaatlasersnijsysteem en voeg naarmate het bedrijf groeit de lasertubemodule toe. Voor de installatie is geen herbedrading of grote mechanische aanpassing nodig. Ook de automatische wisseltafel voor laden en lossen van platen later worden toegevoegd en kan de LC5 met een opslagtoren voor het automatisch wisselen van materiaalsoort en -dikte worden uitgebreid. BLM biedt daarmee een oplossing om de initiële investering te verminderen en de klant de mogelijkheid te geven om in de toekomst met de productie-eisen mee te groeien.”

Dubbele palletwisselaar

In de basisuitvoering die BLM Group Benelux op de TechniShow demonstreert, is de plaatlaser van de LC5 uitgevoerd met automatische dubbele palletwisselaar voor 3 x 1,5 m plaat. De wisseltafel kan naar keuze in lijn of aan de zijkant worden geleverd in 3 x 1,5 m, 4 x 2 m en 6 x 2 m. De fiberlaser heeft een snijcapaciteit van 8kW en is inzetbaar voor alle gangbare plaatmaterialen. De laser biedt met een simultane asverplaatsing van 196 m/min tevens zeer hoge prestaties. In de FlyCut mode is de cyclustijd bij het snijden van patronen in vlakke plaat bovendien 70% korter. Tevens is deze machine uitgerust met een nozzle wisselaar met 18 posities, een Active Cool en een automatische nozzle centering. De buislaserunit die direct of later kan worden aangebouwd, is uitgevoerd met een robuuste en betrouwbare automatische bundellader voor buizen tot ø 120 mm en 6,5 m lengte.

All-in-One concept

Met de eigen software familie BLMelements biedt BLM hoogwaardige software modules voor buigbewerkingen van zowel buis, draad als plaat, simulatie, productieplanning en ordermanagement. Omdat alle modules gebruik maken van dezelfde database zorgt BLM voor een naadloze aansluiting van snij- en buigbewerkingen. Dat levert een exacte maatvoering op, zodat het eerste product altijd perfect past. (first time right) BLM Group Benelux staat op de TechniShow in Hal7, standnummer E106.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven