Nieuws

BKL naar Anvil Industries

BKL uit Nuenen wordt toegevoegd aan Anvil Industries. Dit nu Anvil-moederbedrijf Vado Beheer uit Eindhoven BKL heeft overgenomen. De zoons en een neef van BKL-oprichter Jos van Bakel die nog deels actief zijn in het bedrijf, hebben besloten om BKL te verkopen aan Vado. Beko wordt ongewijzigd voortgezet. Ook blijft de huidige directie, John de Smit en Coen Aarts, het bedrijf leiden.

BKL (foto), in 1983 opgericht door Jos van Bakel, is technisch dienstverlener op het gebied van engineering en fabricage van hijs- en hefwerktuigen, vooral voor high-tech bedrijven in de optische en semiconductor-industrieën.

De Anvil Industries-bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige mechanische componenten en samenstellingen.

‘Passen bij elkaar’

Omdat de activiteiten van BKL en Anvil prima bij elkaar passen zal het overgenomen BKL worden toegevoegd aan ANVIL Industries.

Jan Adams, algemeen directeur ANVIL Industries, ziet belangrijke voordelen in de combinatie van Anvil en BKL. “Beide bedrijven kennen elkaar al lang. We werken in dezelfde takken van industrie en hebben vergelijkbare klanten.”

‘Ruimte voor verdere groei’

De combinatie van de capaciteiten in engineering en projectleiding van BKL, met de productiemogelijkheden van Anvil, stelt ons in staat opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn en creëert ruime kansen voor verdere groei van beide bedrijven”, aldus Adams.

Ook John de Smit, algemeen directeur BKL, is enthousiast. “Onze bedrijven passen goed bij elkaar. Wij zijn familiebedrijven met een vergelijkbare cultuur en we delen dezelfde waarden.”

‘Gezond verder’

“We willen beide uitstekende service en hoge kwaliteit leveren aan onze klanten en we investeren continu in het vakmanschap van onze mensen. Ons pand in Nuenen is recent uitgebreid en samen met Anvil hebben we alle mogelijkheden om hier gezond verder te kunnen groeien”, zegt De Smit.

BKL heeft vestigingen in Nuenen en het Tsjechische Brno, heeft 50 medewerkers in dienst en haalt een omzet van 12 miljoen euro. 

Vado Beheer is een langetermijn-investeerder die zich richt op veelbelovende bedrijven in de maakindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven