Bin-Picking bij RFA op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bin-Picking bij RFA op Techni-Show

RFA introduceert tijdens de Techni-Show in hal 12 o.a. een nieuwe RFA Robotloader: een Kawasaki RS080NFE42 met het RFA-Vision systeem voor Bin-Picking waarbij de robot en het vision-systeem bediend wordt vanaf een tabletcomputer.

De Kawasaki RS080N robot die RFA exposeert, neemt de werkstukken direct uit een kist. De robot heeft op deze manier een grote voorraad werkstukken die zonder tussenkomst van de operator direct vanuit de kist, randenpallet of gitterbox genomen worden. Bijzonder is dat er bij de opstelling op de beurs twee verschillende werkstukken in de kist liggen. Het RFA-Vision systeem herkent de werkstukken, sorteert deze en plaatst ze vervolgens in de juiste machine. Zie ook de video hieronder:

 

 

Wisselsysteem 

De Robotloader is ook uitgerust met een grijper wisselsysteem. Ieder werkstuk heeft een eigen grijper. Beide grijpers zijn dubbel uitgevoerd, waardoor de tijd die de robot nodig heeft om een bewerkt en onbewerkt werkstuk te wisselen minimaal is. Om de flexibiliteit te demonstreren is in de robotcel ook een afbraamfrees gemonteerd. De robot gebruikt op deze manier de bewerkingstijd van de machines nuttig: de bewerkte werkstukken worden dan afgebraamd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven