Bijzondere Ibarmia voor Walther Flender • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere Ibarmia voor Walther Flender

Aan Walther Flender in Düsseldorf (D) is onlangs door de Spaanse machinebouwer Ibarmia een zogeheten ZHV Multiprocess compleet-bewerkingsmachine uitgeleverd. Dit is een ‘Fahrständer’-machine met links en rechts op het bed een station voor draaiwerkzaamheden die ook de EMO Hannover 2013 gedemonstreerd is.

Enkele technische gegevens van deze bijzonder machine ZVH58 L4000 Multiprocess van Ibarmia: de verticale freesspil met de B-as (zwenkkop) heeft in S1-bedrijf (100%) een vermogen van 32 kW, een koppel van 180 Nm en 10.000 toeren per minuut. Links op het machinebed bevindt zich een verticaal opgestelde draaitafel met een diameter van 800 mm die voor draaiwerk in S1-bedrijf een vermogen beschikbaar heeft van 78 kW, een koppel van 2000 Nm en een toerental van 1500 per minuut.

 

Ibarmia ZVH58L4000 MULTIPROCESS - WALTHER FLENDER EMO Hannover 2013

Links het verticale draaistation en rechts de horizontale draaitafel (foto’s: Ibarmia en Reinold Tomberg)

 

Rechts van de freesspil is een in het machinebed een verticale draaitafel geïntegreerd die eveneens in S1-bedrijf ingezet kan worden voor draaiwerk met een vermogen van 50 kW, een koppel van 3000 Nm en een toerental van 300 per minuut. Walther Flender gaat op deze machine aandrijfcomponenten bewerken. Je ziet dat bij dit soort machines de grenzen tussen de bewerkingen draaien en frezen vervagen.

 

Ibarmia ZVH58L4000 MULTIPROCESS - WALTHER FLENDER EMO Hannover 2013 2

De machine zoals getoond tijdens de EMO Hannover 2013 met in het midden van het beeld het in het machinebed geïntegreerde draaistation. Het is een machine die in pendelbedrijf kan werken


Ibarmia EMO Hannover 2013

De machine voor Walther Flender in Hannover. In ons land brengt Bendertechniek deze machines op de markt. Douna Precision uit Leeuwarden heeft onlangs een nieuwe Ibarmia ZVH 45-3000 Extreme in gebruik genomen. De machine heeft een geïntegreerde draaitafel en vele andere opties. De machine is volledig vijfassig


Binnenkort in Metaal Magazine een artikel over Spaanse machinebouw (we bezochten met Bendertechniek de machinefabrieken van Zayer, Juaristi, Goratu en Ibarmia). Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven