Bijna 9.000 bezoekers op TIV Hardenberg • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bijna 9.000 bezoekers op TIV Hardenberg

Okuma op de TIV in Hardenberg (foto: Tim Wentink)

In totaal bezochten 8.925 geïnteresseerden op 6, 7 en 8 september de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) Hardenberg 2016. “Wij kijken terug op een geslaagde editie waarin we trots zijn op de kwalitatieve bezoekers die dit jaar de weg naar Hardenberg hebben gevonden”, zei Christine Mazeland namens Evenementenhal.

TIV Hardenberg trok ondanks het warme weer, in drie dagen, bijna 9.000 bezoekers. De nieuwe standbouw, de vernieuwde horeca en buffetten en het enthousiasme van de exposanten, zorgden voor een positieve sfeer. Voorafgaand aan de beurs bespiegelde Metaalunie voorzitter Fried Kaanen de economische omstandigheden in de maakindustrie: “Het gaat beter in vrijwel alle sectoren. Bovendien zien we dat de uitzendbranche het weer goed doet. En dit is een graadmeter voor de positieve tendens. Ook zien we dat de export niet is weggezakt.”

Bedrijfsbezoek Itter

Voorafgaand aan de tweede beursdag hebben TIV-exposanten een rondleiding in de ‘fabriek van de toekomst’ gehad. Een initiatief van Itter B.V. in samenwerking met TIV Hardenberg. Mazeland: “Het was een geslaagd bezoek aan de nieuwe fabriek van Henk en Frank Wiersma, waar termen als duurzaam, innovatief en energieneutraal kenmerkend zijn. De exposanten zijn deze ochtend meegenomen in het ontwerp en de realisatie van de bouw van het pand. De rondleiding werd heel positief ontvangen.”

Scholieren op openingsdag TIV

Ruim 70 scholieren van het ROC van Twente bezochten TIV Hardenberg op de eerste dag. Allemaal tweedejaars studenten in de opleiding werktuigbouw en mechatronica, BOL 4. Tijdens hun bezoek moesten de studenten vier bedrijven bezoeken en de belangrijkste bedrijfsactiviteiten vastleggen. “Het gaat er ook om dat ze inzicht krijgen in de core business van de bedrijven en de verschillende bewerkingen. Bovendien is het goed om jonge studenten in de techniek zo veel mogelijk aan de praktijk te laten ruiken en zeker op een beurs als TIV kunnen ze zich oriënteren en kennis opdoen”, liet docent Jos Voss weten.

Op naar 2017

De vakbeurs voor de maakindustrie vindt ook in 2017 weer plaats. Let op: in 2017 wordt de beurs op een andere datum gehouden dan TIV-exposanten gewend zijn, namelijk op 19, 20 en 21 september. Belangstellenden kunnen nu al boeken voor deze editie via www.evenementenhal.nl/tiv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven