Bies overgenomen door VOF • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bies overgenomen door VOF

Bies is overgenomen door het Verenigd Ondernemers Fonds (VOF). Het familiebedrijf in CNC-draaien en -frezen heeft 3 vestigingen in het noorden van het land. VOF zet met de overname in op groei voor het bedrijf.

“Bies is in onze ogen een Nederlandse parel met een prachtig machinepark, een volledig geautomatiseerde productielijn en een positie en naam in de markt waarop men trots mag zijn”, zegt Wilbert Hoevenaars van VOF.

“De koers van Bies is altijd gericht geweest op het blijven investeren in mensen, software-systemen en machines. Iets waar wij ook in geloven. Een gezonde organisatie die staat voor detail, maar die ons tegelijkertijd kansen biedt om het verder uit te bouwen tot nog grotere hoogtes.”

‘Synergievoordelen’

De overname past in de lijn van de voorgaande drie overnames van VOF (Metaalbewerkingsbedrijf Smit, Drameco en metaalbedrijf Van Wijngaarden). Hierbij konden volgens het fonds ook synergievoordelen worden behaald. VOF wil Bies door laten groeien naar zo’n 25 miljoen euro omzet. 

“Het huidige businessmodel geeft veel mogelijkheden om te groeien”, zegt Hoevenaars. “In de huidige gefragmenteerde markt kan Bies als één van de grootste spelers met commerciële slagkracht makkelijker terrein winnen.”

‘Restcapaciteit machines verder vullen’

Volgens hem liggen intern goede mogelijkheden om de beschikbare machinecapaciteit beter uit te nutten, door de restcapaciteit verder te vullen.

“Daarnaast kunnen wij door invoering van QRM en LEAN-werken een doorslaggevende bijdrage leveren om de volgende groeistap met Bies te maken”, aldus Hoevenaars

Kamiel Koot wordt de nieuwe directeur van Bies. Hij vervangt de oud-eigenaar, die na de overdracht terugtreedt uit het bedrijf.

Een van de grotere verspaners

Bies is een van de grotere verspanende bedrijven in Nederland en naar eigen zeggen de grootste toeleverancier van draai- en freeswerk in Noord-Nederland. Het bestaat ruim 51 jaar en heeft zo’n 120 medewerkers

Het bedrijf vervaardigt hoogwaardige componenten voor afnemers in binnen- en buitenland. Het ging de afgelopen jaren om zo’n 400 klanten in diverse sectoren, zoals machinebouw, landbouw, medical, automotive en de pneumatische- en hydraulische industrie.

Bies heeft 3 productielocaties, in Marum, Oosterwolde en Heerenveen, met in totaal 80 CNC-machines en veel automatisering (robotisering).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven