Bierens krijgt grip op planning met Limis • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Bierens krijgt grip op planning met Limis

Door groei en specialisering kreeg Bierens uit Tilburg problemen met de grip op de planning en het inzicht in de orderstatus, de leverbetrouwbaarheid en capaciteitsbelading in de tijd gezien.

Met circa 40 mensen in de productie en zo’n 90 machines is een planning waarin men rekening moet houden met o.a. inkoop, gereedschappen, vaardigheden, uitbestedingen en veel verschillende bewerkingen complex te noemen. De aansturing van de planning werd voorheen geregeld in een lastig te onderhouden, onder Unix draaiend zelf ontwikkeld ERP systeem. Na een grondig voortraject werd besloten dat Limis Planner voor een nieuwe planningsoplossing mocht zorgen. Vervolgens werd Multivers ERP aangeschaft en toen ontstond de behoefte aan een koppeling tussen Limis Planner en Multivers. Deze koppeling is nu operationeel.

Bierens_CIMG1220.JPG

Bierens Machinefabriek is gespecialiseerd in het produceren van tandwielkasten en tandwielen (foto’s: Bierens)

 

Resultaat

De planning wordt weergegeven in het flexibele digitale planbord dat mogelijkheden biedt om tot op bewerkingsniveau door te klikken en wijzigingen aan te brengen. De planning wordt snel herberekend waardoor Bierens 24/7 up to date is. Daardoor heeft Bierens goed inzicht in wat, wanneer en op welke werkplek nodig is. Bovendien kunnen ze op tijd inspringen bij kritieke paden waarbij de leverdatum overschreden dreigt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven